Ép testben

2022.12.05. 23:08

Dágon nem veszik félvállról a sportot

A kicsivel kevesebb, mint ezer lélekszámú Dág igazi sporttelepülésnek számít, hiszen asztalitenisz-, röplabda-, újabban pedig kispályás futballcsapata is van a községnek.

W. P.

A klub több korosztályba is benevezett, az elmúlt szezonban például az NB I-es felnőtt alakulat harmadik helyen zárt, míg az NB II-es U21-es bajnokság „A” csoportjában ötödik helyen végzett a Dág. Az idei évadban is több csapattal is szerepel, joggal bízhatnak az újabb sikerekben.

Az asztalitenisz-szakosztály is igen aktív: azon túl, hogy az NB III-ban az előző kiírásban a kilencedik helyet szerezték meg, és a megyei pontvadászatban is remekeltek, táborokat, kupákat is szerveztek. Nagy reményekkel vágtak neki az új szezonnak és minden bizonnyal a népszerű falubajnokságot is megrendezi a szakosztály.

Évtizedekkel ezelőtt volt utoljára Dágnak nagypályás labdarúgócsapata, de a futball továbbra is népszerű, így nem véletlen, hogy a község második alkalommal csatlakozott az MLSZ megyei igazgatóságának Kistelepülések tornája elnevezésű bajnokságához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában