Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.04. 09:47

Anglia-Szenegál: barátok közt a nyolcaddöntőben

A második vasárnapi nyolcaddöntőben Anglia, illetve Szenegál csap össze a labdarúgó-világbajnokságon – többen klubtársakként nézhetnek farkasszemet egymással.

V. T.

Harry Kane (elöl) és az angolok esélyesebbek

Forrás: AFP

Labdarúgó-világbajnokság, nyolcaddöntő

Anglia – Szenegál

Al-Hor, al-Bajt Stadion, vasárnap, 20 óra

Ami a két együttes útját illeti a nyolcaddöntőig, Anglia gólzáporos, 6-2-es sikerrel kezdett Irán ellen, hogy aztán egy meglehetősen eseménytelen meccsen gól nélküli döntetlenre végezzen az USA ellen. Az utolsó körben Wales nem jelentett akadályt (3-0), így Gareth Southgate legénysége csoportelsőként masírozott be a legjobb 16 közé.

Szenegál 2-0-s vereséggel kezdett Hollandia ellen, majd érvényesítve a papírformát, 3-1-re legyőzte Katart, végül pedig a sorsdöntő utolsó fordulóban Ecuadort is (2-1), ezzel Hollandia mögött másodikként zárt az A csoportban.

A találkozó érdekessége, hogy régi ismerősök is köszönthetik egymást, hiszen a szenegáliaknál többen is a Premier League-ben futballoznak. Hogy mást ne mondjunk, Édouard Mendy és Kalidou Koulibaly a Chelseaben, Kouyaté a Nottinghamben, Gueye az Evertonban, Mendy a Leicesterben, Pape Sarr a Tottenhamben, Ismaila Sarr pedig a Watfordban játszik hétről hétre. 

– Az angolok meglehetősen simán mentek tovább csoportjukból és Szenegál ellen is favoritnak számítanak – fogalmazott lapunknak vb-szakértőnk, az FC Komárno szakmai igazgatója, Vincze István. Mint mondta, ettől függetlenül az afrikai gárda okozhat meglepetést, elsősorban abban az esetben, ha ők szerzik meg a vezetést.

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában