Párbajtőr

2022.12.11. 15:52

A tatai vívólány, Kun Anna éremmel utazhat haza a világkupáról

Bronzérmes lett Kun Anna a vancouveri Világkupa-versenyen. A tatai párbajtőrözőt csak a későbbi győztes tudta megállítani.

Kun Anna ezúttal is érmet szerzett

Forrás: Devin Manky / #BizziTeam

Fotó: Devin Manky

Plásztán Attila tatai tanítványa ezúttal bronzéremmel térhet haza az észak-amerikai helyszínről – írta meg a hunfencing.hu. Legfontosabb skalpját a negyeddöntőben szerezte, amikor egyetlen tussal legyőzte a francia Rembit, méghozzá 10:14-es hátrányból. Az elődöntőben a későbbi győztes olasz Rizzi állította meg.

Anna az elmúlt évben folyamatosan a legjobbak közt szerepel, a világranglista élmezőnyébe került, a világbajnokságon is egy betegség hátráltatta abban, hogy ne legyen dobogós.

A Tatabányán vívó Büki Lili a legjobb 64 között búcsúzott.

Eredmények
Nők, 192 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Kornyejeva (grúz) 15:7, Büki-Nixon (amerikai) 9:15. A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Nixon (amerikai) 15:12. Nyolcaddöntő: Kun-Harkova (ukrán)15:9. Negyeddöntő: Kun-Rembi (francia) 15:14. Elődöntő: Kun-Rizzi (olasz) 11:15.
Végeredmény: 1. Giulia Rizzi (olasz), 2. Vivian Kong (hongkongi), 3. Kun Anna (edző: Plásztán Attila, válogatott edző: Somfai Péter) és Alexanne Verret (kanadai), … 43. Büki Lili.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában