Kézilabda

2022.12.01. 11:05

A kétarcú Balatonfüredet látják vendégül a Kék Tigrisek

A Tatabánya és a Balatonfüred csatája már a kezdetek óta rangadó a javából, és ezen az „idő múlása” sem változtatott. Ennek megfelelően most is óriási csatára és nagy izgalmakra számíthat a tatabányai publikum.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Aki jó mérkőzést szeretne látni, annak érdemes lesz holnap este kilátogatnia az új tatabányai sportcsarnokba, hiszen a két csapat „előéletéből”, eddigi mérkőzéseinek lefolyásából adódóan fordulatos, izgalmas összecsapásra van kilátás. A hazaiak lelkes szurkolóik támogatásával mindenképpen győzelemre törnek, ezt erősítette meg Tombor Csaba, a Kék Tigrisek vezetőedzője is. 

– Ez a mérkőzés már akkor rangadónak számított, amikor én még Balatonfüreden kézilabdáztam. Szerintem ebben azóta sem történt változás, ám rangadó ide vagy oda, mi hazai pályán egyértelműen győzni szeretnénk. 

A szakvezető szólt arról is, hogy a fürediek nemzetközi kupaszereplése kétélű dolog. Bizonyára az Európa Liga-meccsek pluszenergiákat emésztenek fel náluk, ezért bizonyára fáradtabbak lesznek, viszont olyan meccsekből jönnek a pénteki rangadóra, amelyről magukkal hozzák a magyar bajnokságban megszokottnál erősebb tempót. 

– A kupaszereplésnek, a két fronton történő helytállásnak előnyei és hátrányai is vannak, de ez most aligha számít. Egy ilyen találkozón a riválisunk is odateszi magát, különösen, hogy a Balaton-partiaknak talán ez az utolsó esélyük, hogy vissza­zárkózzanak az élmezőnyhöz. Éppen ezért egy végletekig kiélezett mérkőzésre számítok, és arra is készülünk. Valamint nem utolsósorban arra, hogy itthon tartsuk a két bajnoki pontot – fogalmazott Tombor Csaba. 
A házigazdáknál – ez is régen fordult elő – mindenki bevethető állapotban van, mindenki játékra kész. Székely Márton, a tatabányaiak válogatott kapusa szintén nagy csatára és hazai sikerre számít. 
– Az elmúlt években szinte mindig szoros, paprikás hangulatú meccseket vívtunk egymás ellen – emelte ki a hálóőr. – De nekünk nem lehet más a célunk, mint a két pont megszerzése. A kupaszereplés miatt lehet, hogy kissé fáradtabb lesz a Balatonfüred, ami egy kicsit a mi malmunkra hajthatja a vizet, ám ne feledjük, a nemzetközi mérkőzéseknek más a tempójuk, ami előbb-utóbb az előnyükre is válhat – értékelt vezetőedzőjéhez, Tombor Csabához hasonlóan a válogatott hálóőr. 

Ami a két csapat tabellán elfoglalt helyezését illeti, a Tatabánya 16 ponttal a harmadik, a Balatonfüred 12-vel a hatodik helyen áll, ráadásul a fürediek egy mérkőzéssel többet játszottak. A rangadón Sándor György és Szabó Balázs játékvezetők fújják majd a sípot. 

Kézilabda, NB I., férfi, 11. forduló 
MOL Tatabánya KC–Balatonfüredi KSE 
Tatabánya, Multifunkcionális sportcsarnok, péntek, 18.15. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában