Úszós bajnokság

2022.10.06. 09:41

Kifogta az ezüstöt a kaposvári ob-n az esztergomi pecás

Az ország 40 legjobb horgásza közül az első helyezettől minimális különbséggel lemaradva lett ezüstérmes az esztergomi Csöregi Balázs az 59. Egyéni Úszós Országos Bajnokságon a kaposvári Deseda-tavon.

Kun Attila

Csöregi Balázs minimális különbséggel lemaradva lett ezüstérmes

Forrás: Beküldött

Helyezése alapján Csöregi Balázs is képviselheti Magyarországot a következő világ- és Európa-bajnokságon. Az Esztergomi Vasas Horgászegyesület tagja elmondta, Európa talán legnagyobb kihívást jelentő egyéni úszós horgászversenye a magyar egyéni ob, ahol eldől a legjobb hazai felnőtt horgász cím sorsa, mivel egyéni és csapatvilágbajnokok, valamint Európa-bajnok horgászok is tagjai a hazai élmezőnynek.

 Több, mint öt esztendeje nem volt ekkora harc a magyar bajnoki címért, a bajnokesélyesek egy kivétellel egymás mellé, egy szektorba kerültek. A döntőben négy napig kellett folyamatosan jó teljesítményt nyújtani. Az győzött, aki ez idő alatt súlyra a legtöbb halat fogta, az élmezőnyben ez naponta 20 kilogramm feletti átlagot jelentett. A kapásra nem lehetett panasz, mert a parttól 18-25 méterre 30-40 dekagrammos dévérkeszegek akadtak horogra, illetve egy-egy nagyobb ponty is növelte a fogások súlyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában