Kézilabda

2022.10.30. 20:37

Ki-ki meccsből vereség: lerohanta a hajrában az Eger a Tatát

A középmezőnyben helyet foglaló tatai csapat az előző szezonban még élvonalbeli, oda visszaigyekvő, jelenleg is listavezető Eger vendége volt.

K. A.

Az Eger feljutott

Forrás: Heol.hu

Fotó: Lénárt Márton

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, akkor még igazi ki-ki meccset vívott a két csapat. A második játékrész elején átvette a vezetést a Tata, de nem tudott nagyobb előnyt kiharcolni, mivel hétméterest és ziccereket is hibázott. Az Eger fordított és már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A TAC vereségével a nyolcadik helyre esett vissza.

Az egriek edzője, Tóth Edmond a Heolnak elmondta: a siker titka az volt, hogy hatvan percben gondolkodtak. 
– Amit elterveztünk, azt szép fokozatosan véghez is vittük. A végére hoztuk azt a különbséget, ami kellett. Kemény, biztos mérkőzésen harcoltuk ki a győzelmet – részletezte.

Sibalin Jakabban, a tataiak trénerében hiányérzet maradt.
– Ebben a mérkőzésben több volt. Nem játszottunk rosszul, de támadásban rengeteget hibáztunk, naggyá tettük az ellenfél kapusait. Egy ilyen szintű csapat ellen jobb százalékkal kell lőnünk, ha pontot akarunk szerezni – mondta. 

Kézilabda, NB I. B, férfi, 8. forduló
QHB-Eger–Tatai AC 26-21 (13-12)
Eger, 500 néző, vezette: Hajdu T., Halász A.
Tata: Tatai 1 – Kiss 4, Igali 3, Gajdos 1, Kreisz 4, Vass 2, Sárosi 4. Csere: Blázsovics(kapus), Katus, Tóth, Nagy-Jávori, Tass, Molnár 2, Bodnár. Vezetőedző: Sibalin Jakab.
Hétméteresek: 3/2, illetve 1/0.
Kiállítások: 6, illetve 4 perc.
Az eredmény alakulása: 10. perc: 5-6, 14. p.: 8-6, 28. p.: 13-10, 34. p.: 13-14, 40. p.: 17-14, 46. p.: 21-16, 57. p.: 24-19.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában