Autósport

2022.10.24. 21:07

Csak úgy suhantak a Hernádi-család autói a pályán

Hétvégén befejeződött a 2022-es magyar szlalom-bajnokság az M-ring elnevezésű pályán. A szezon hét futamból állt, amelyeken, a kiváló tatai pilóta, Hernádi László lányai is rajthoz álltak.

Petrik József

Forrás: beküldött

A záró forduló gépátvétellel és edzésekkel kezdődött. A tavaszi versenyekhez képest a rendezők gyorsabb pályát jelöltek ki. Ezt megspékelve fordított irányban volt a rajt, mint év elején. Mivel a verseny a Közép-Európa Bajnoki sorozatba is beleszámított, újra három Hernádi állt egy és ugyanazon rajtvonalhoz. 

A családból  László kezdte az első futamot, majd Ildikó, és végül, de nem utolsó sorban Kitti következett. Míg Hernádi László csak a nemzetközi értékelésben vett részt, a lányai a magyar bajnokság pontjaiért küzdöttek. Ildikónak nem volt szerencséje az első futamban, mert az előtte rajtoló autóból olaj került a pályára, amit nem sikerült rendesen feltakarítani, így járműve hátsó kereke megcsúszott az olajfolton, de Ildikó, időseket meghazudtoló módon, jó reakcióidővel és nagyon ügyes technikával a pályán tudta tartani az autót, majd hiba nélkül teljesítette körét. 

Ám a sajnálatos malőr meglátszott köridején. Mivel a verseny értékelésébe a három futamból csak a két legjobb idő számít, az utolsó két körre nagyon készült, hogy az olajfoltos kört, úgymond minuszolhassa. 

A Hernádi-lányok futamról futamra jobb időt autóztak, ennek meg is lett az eredménye. Ildikó csoportjában a harmadik helyen végzett, Kitti pedig, a juniorok között, egyedüli lányként a negyedik helyet szerezte meg, ami ebben a korcsoportban serleget ért, hiszen a junior korosztályban az első hatot díjazzák. 

Hernádi László a Közép-európai értékelést megnyerte divíziójában. Így elmondható, hogy sikeres versenyt zárt a Hernádi család, mind a hárman serleggel tértek haza.

Ildikó a második versenyévadjában azzal büszkélkedhet, hogy az országos szlalom-bajnokság év végi összetett értékelésben mind a női, mind a PF4-es kategóriában megszerezte a 3. helyet. Kitti a PF4-es kategóriában a nővére mögött a negyedik helyen zárt, míg a juniorok között, legjobb lányként, az ügyes és tehetséges fiúk között szintén a negyedik helyezést szerezte meg. Eközben a női kategóriában, legfiatalabb versenyzőként, az ötödik helyet szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában