Sikerek

2022.10.12. 06:55

Az ország legjobbjai közé emelték Tatabányát a fiatal súlyemelők Nyíregyházán

A tatabányai tehetséges súlyemelők Nyíregyházán bizonyították, hogy náluk jobban kevesen emelik a nagy súlyokat.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tatabányai Sport Club

A Tatabányai Sport Club közösségi oldalán számolt be arról, hogy a mögöttünk hagyott hétvégén a klub súlyemelői Nyíregyházán vettek részt az U15-U17-es Súlyemelő Országos Bajnokságon, ahol kiválóan szerepeltek és minden éremből hoztak egyet haza. Ezen a versenyen a a nagy súlyemelő hagyományokkal és eredményekkel bíró egyesületek vettek részt.

Mint írták, a 73 kg-s Stavarsz Ádámot kell kiemelni, aki országos bajnok tudott lenni, aki 108-120, összetettben 228 kilogrammot teljesített, mely nem csak az aranyéremhez, de az egész mezőny 3. legjobb versenyzőjének járó díjra is elegendő volt. Mindezt Ádám sérüléssel bajlódva, a hátát fájlalva érte el. Harcsa Dorka ezüstérmet tudott szerezni a hölgyek 71 kilogrammos csoportjában 66-72, azaz 138 kg-os összprodukciójával. Szabó Álmos 73 kilogrammban, serdülő korosztályban, 51-65, 116 kilogrammos összetettel a 3. helyezést tudta megszerezni. Ki kell még emelni Torma Mátét is, aki súlyosan sérült kézfejjel versenyzett és 68-85, azaz 153 kg-os összteljesítményével a 4. helyezést tudta elcsípni.

a TSC ezzel a remek versenyzéssel ismét visszaküzdötte magát az ország 5 legjobb súlyemelő szakosztályába jelen eredményei szerint. A remek felkészítés Csengeri Kálmán vezetőedzőnek és Pócza Károlynak volt köszönhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában