Rögbi

2022.10.24. 21:27

Az Esztergomi Vitézek 5 perccel a meccs vége előtt fordították meg az eredményt

.A száműzöttek Esztergomban sem találtak otthonra.

Kun Attila

A vitézek (piros-feketében) elkapták a száműzötteket

Forrás: Esztergomi Vitézek

Fotó: Hauszknecht Dániel

A mérkőzés előtti napokban a két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot, így a fővárosi helyszín helyett az esztergomiak hazai pályán fogadták a száműzöttek csapatát. Az elsősorban hazánkban tanuló és/vagy dolgozó külföldi játékosokra építő budapestiek kerete évről-évre megújul, így nehéz megítélni, hogy aktuálisan milyen játékerőt képviselnek. 

A hazai gárdát az utóbbi időben több sérülés is sújtotta, így több alapemberét is nélkülöznie kellett Sölösi László edzőnek. A Vitézek hatalmas elánnal kezdte a mérkőzést, ennek eredményeképp Rácz céljával, majd Suiogan jutalomrúgásával már az ötödik percben megszerezte a vezetést. A félidő hátralévő részében azonban megfordult a játék képe, a vendégcsapat fordítani tudott és ötpontos előnnyel mehetett a szünetre. 

A második játékrészben rövid ideig döntetlent mutatott az eredményjelző Sovány céljának köszönhetően, ezután az Exiles két büntetőrúgással elhúzott. A mérkőzés vége előtt öt perccel ismét Sovány jutott be a célterületre és Suiogan sikeres jutalomrúgása után sikerült megfordítani az eredményt. Az Esztergomi Vitézek ezzel a győzelemmel továbbra is tartja második helyét a bajnokságban, három ponttal lemaradva a Szegedi Gorillák mögött. Az élvonalbeli magyar bajnokság utolsó idei fordulójában, november 5-én a jelenleg harmadik helyezett Százhalombatta csapatához látogat az esztergomi gárda.

Rögbi, NB I., XV’s, férfi, 4. forduló
Esztergomi Vitézek RAFC–Budapest Exiles RC 19-18 (7-12)
Esztergom, RCH-stadion, vezette: Jánosi A. (Haspel G., Csere Zs.).
Esztergomi Vitézek: Heckel, Bende, Németh, Koller, Volentér, Rácz 5, Visi B., Ágotai, Zaiba, Visi P., Sölösi D., Suiogan 4, Sovány 10, Békés, Remsik. Csere: Hullár, Stavila, Tímár, Dunai. Edző: Sölösi László. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában