Rögbi

2022.09.06. 09:43

A második játékrészben lenullázták ellenfelüket az Esztergomi Vitézek

Az előző szezonban a második helyen végző Esztergomi Vitézek remek második félidei teljesítménnyel győzte le az ötödikként záró, de a nyáron megerősödő Kecskemétet.

Kun Attila

Forrás: beküldött

Az előző szezonhoz képest történtek változások a Vitézek keretében: külföldön folyatják pályafutásukat a Kade testvérek, Zalán és Zsombor, valamint Visi Péter, viszont csatlakozott az együtteshez Békés Szabolcs és Visi Balázs, akik többszörös magyar utánpótlásbajnokok, emellett válogatott játékosok. A bajnokság kezdetére több sérült játékos is felépült, ám így is több kezdőembert kellett mellőznie Sölösi László vezetőedzőnek. A Kecskemét a nyár folyamán több román játékossal erősödött, az esztergomi összecsapásra nyolc idegenlégióssal érkezett. 

A mérkőzésen nagyon meglátszott a szezon eleji forma, sokat hibáztak a csapatok. A labdakezelési hibák mellett a támadásszervezés is akadozott mindkét oldalon. Az Esztergom nyugodott meg előbb: a sok hibát kihasználva két büntetőrúgással elhúzott a hazai csapat, melyre válaszul az első etap egyetlen célja érkezett a másik oldalról.

Collet ritkaságszámba menő droprúgással vette vissza a vezetést, a félidőre mégis kecskeméti előnnyel vonultak a csapatok. A fordulást követően sem változott a játék képe, de a Vitézek kiváló védekezésének köszönhetően a vendégcsapatnak nem sikerült több pontot szereznie. A rekordbajnok esztergomiak Collet céljával és Kiss rúgásaival gyarapították pontjaik számát és állították be a 22-10-es végeredményt. 

A csonka első fordulót (a Battai Bulldogok–Budapest Exiles-mérkőzést később játsszák le) követően az Esztergomi Vitézek 4 ponttal a második helyen áll a címvédő, az első fordulóban az újonc Honfoglalók vendégeként 36-13-ra nyerő, 5 pontos Szegedi Gorillák mögött.

A következő fordulóban, szeptember 17-én a Vitézek éppen a Gorillákhoz látogat. A hétvégén az utánpótlás és a Vitézek női csapata is edzőtáborral készült a szezonra. Szeptember 11-én az esztergomiak felnőtt női, valamint U18-as női és férficsapata is megkezdi a szezont a Budapest Rugby Centerben. 

Rögbi, NB I., XV’s, férfi, 1. forduló 
Esztergomi Vitézek RAFC–Kecskeméti ARC 22-10 (9-10) 
Esztergom, RCH-stadion, 150 néző, vezette: Baranyi Gábor (Böröndi Tamás, Haspel Gergő). 
Esztergomi Vitézek: Heckel, Visi, Rácz, Stavila, Hullár, Sovány, Sölösi D., Ágotai, Zaiba, Suiogan T., Szalma, Tímár, Stiglmayer, Collet 8, Kiss 14. Csere: Bende, Suiogan K., Békés, Szóda, Gódor, Szekeres. Edző: Sölösi László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában