Sportsiker

2022.08.11. 21:18

Világbajnoki 5. lett Keller Rebeka, a tatabányai Ippon Judo versenyzője

A junior világbajnokság augusztus 10-én kezdődött Ecuador legnagyobb városában, Guayaquilben.

Kun Attila

Forrás: Ippon Judo SE Tatabánya/Facebook

A nyolcfős magyar csapat tagja az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzője, Keller Rebeka már a nyitónapon tatamira lépett az 52 kg-osok mezőnyében. Rebeka, aki idén két korosztályos Európa-kupa-aranyérmet is begyűjtve előkelő helyről, az ötödik kiemeltként vágott neki a küzdelmeknek, az első fordulóban erőnyerő volt a 22 indulót felvonultató mezőnyben.

A második körben a hongkongi ellenfelét, Ji Lam Elim Csant nagy belső horoggal, ipponnal verte, majd a junior Ázsiai-bajnokság bronzérmesét, az üzbég Umida Djumanijazovát is megverte egy waza-arit érő combdobással. A vb-címvédő, ezúttal ezüstérmet nyerő francia Chloe Devictor leszorítással megállította Rebekát a döntőbe jutásért, ezután pedig a spanyol Marina Castello Diez elleni bronzmeccsen is vereséget szenvedett a földharc után, így az ötödik helyen zárt Guayaquilben. A győzelmet az olasz Giulia Carna szerezte meg.

– Elégedett vagyok Rebeka teljesítményével, aki az állóharcban szépen helyt állt, az utolsó két mérkőzés alapján azonban a földharcot gyakorolnia kell – értékelte versenyzője teljesítményét  Csernoviczki Csaba, az Ippon Judo Tatabánya SE vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában