Sportlövészet

2022.07.12. 12:30

A komáromi Bajos Gitta ötödik lett a sportlövő világkupán

Szép magyar sikerek Csangvonban.

H. I.

Forrás: Facebook/KVSE

A nők légpuska versenyszámában Mészáros Eszter bronzérmet nyert a sportlövők dél-koreai világkupa-versenyén, Csangvonban. A hazai szövetség tájékoztatása szerint Mészáros a fináléban 260,1 körrel zárt, míg a döntő másik magyar résztvevője, a komáromi Bajos Gitta pedig az ötödik helyen végzett 205,5-tel.

A szám alapversenyét vasárnap rendezték, ahonnan Bajos az első helyen (630,6 kör), Mészáros pedig nyolcadikként (628,8) jutott a nyolcas fináléba. Az új szabályok értelmében az 5 x 5 lövés végén az első két helyen álló még külön versenyt vívott az aranyéremért. Az első helyen végző Lucie Brazdova (261,3) mögött Mészáros és Sidi Roxana is 260,1 körrel zárt a második helyen, a szétlövés azonban a román versenyzőnek kedvezett (10,5-10,4), így ő lőhetett az aranyéremért.

Az alapverseny hullámzó volt, de az eleje és a vége is jól ment. A döntő sem alakult rosszul, bár az első öt lövés mehetett volna jobban is. Pedig időben megérkeztem, célra tartottam, átszellemültem. Örülök a bronzéremnek, amit a finálé második felében harcoltam ki 

– idézte a szövetség közleménye Mészárost. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában