Akadémiák versenye

2022.06.15. 06:59

Ügyesen eszkimóztak Zalaegerszegen a nyergesújfalui kajak-kenusok

Két kemény, sikeres nap után indulhatott haza a csapat.

F. K.

Forrás: F. K.

A sportág mind a hat regionális akadémiája megrendezte az elmúlt hét végén az ifjú generációnak szervezett Eszkimó-Indián Játékok elnevezésű területi versenyét. A nyolcszáz kajakos között ott voltak a nyergesújfalui Zoltek Kajak-Kenu SE fiataljai is, akik Zalaegerszegre utaztak el arra találkozóra, amelynek házigazdája a Zalaegerszegi Kajak-Kenu Sárkányhajó Egyesület és a Csay Renáta Regionális Akadémia volt. Mozgalmas volt a sok-sok közúti kilométeren át leküzdött távolság, a sátorozás is kínált újdonságokat.

A korcsoportos vizes, lapátolós versengés a parton kezdődött. Három próbálkozással, hétméteres távolságból labdákat várt egy hetven centi átmérőjű kör. Aztán az izgalmakat fokozta a húzódz­kozás számlálása harminc másodperc alatt, majd jöhetett az 1500 méteres futás. A részcélban már otthonosabban érezhették magukat a kajakos fiatalok, kétezer métert kellett evezniük a vizes célig. 

A nyergesi lapátolók közül korcsoportjában a dobogó harmadik fokára állhatott fel Deák Anna Csenge, illetve Merényi Tamás. Járt az elismerő, kiérdemelt gratuláció például Eck Kristófnak, Aradi Eszternek és Buzás Flóriánnak is 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában