Kapásuk volt

2022.06.26. 07:39

Egy mindenkiért, mindenki egyért 3 szektorban: ez volt a Cseke-tavi Trió pecaverseny

Abszolút újdonságnak számított, hogy a hármas csapatok tagjai más-más szektorban pecáztak.

Petrik J.

Kollár György több mint 21 kiló pikkelyest fogott

Forrás: beküldött

Feszült várakozás előzte meg a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület Cseke-tavi Trió 2022 elnevezésű halfogó versenyét. Ez az állítás nemcsak a résztvevőkre, de a verseny rendezőire is igaz volt, hiszen korábban nem volt még olyan esemény, amelynek során a hármas csapatok tagjai külön-külön szektorban mérték volna össze tudásukat és horgászszerencséjüket. Az értékelés során pedig a triók tagjai által elért helyezések összesített pontértéke adta a végső sorrendet. A rendezvény kiírásakor érezhető volt a jelentős érdeklődés, hiszen a lehetséges 14 csapat néhány óra alatt leadta nevezését, vagyis a mezőny pillanatok alatt betelt.

Szektoronként... - Az A-B és C szektorra osztott partszakaszon az A szektorban Peti Csaba bizonyult a legjobbnak (Csapat: Carp Wishperer; 10 db hal – 8,5 kiló). A B jelű szektorban csapattársa Kollár György végzett az élen (9 db hal – 21,25 kiló). A C-ben a Komáromi Feeder Team „pecása”, Németh Zsolt bizonyult a legsikeresebbnek (4 db hal – 5,6 kiló). A legmagasabb szektorátlag a B-ben született, 7,585 kilogrammal 

A sorsolást ismét a már jól bevált FCMS programra bízták, tudtuk meg Berena Bélától, az egyesület elnökétől, amely ismét beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A versenyzőket kedvező időjárási feltételek fogadták. A halfogások során többnyire a keszegfélék mutatkoztak nagyobb számban, de a Láncz Mihály által kifogott 7,85 kilós ponty figyelemre méltó zsákmánynak bizonyult. Ezzel a példánnyal ugyanis Mihály érdemelte ki a legnagyobb halért járó szép serleget. 

Nem közvetlenül a versenyhez tartozik, hogy az Öreg-tó elérte azt a minimális vízszintet, amikor természetes víz hiányában megkezdhették a Cseke-tó víz utánpótlását szivattyúzással biztosítani. 

– Reményeink szerint az üzemi vízszint elérését követően lehetőségünk nyílik a pontyállomány utánpótlásának megszervezésére is – mondta Berena Béla. Legközelebb július 2-án, Nappali Páros 2022 elnevezéssel szervez az egyesület horgászversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában