Volt kifogásuk

2022.06.11. 17:30

25 megyei horgászegyesület 50 fő tisztségviselője versenyzett Nyergesújfalun

Összesen 43 kilogramm halat fogtak a résztvevők, sajnos kilenc csapat haltartója üres maradt.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

Megyénk horgászegyesületeinek tisztségviselői a hétvégén tartották hagyományos versenyüket Nyergesújfalun, a Téglagyári tavaknál. A megmérettetésre 25 egyesület 50 fő tisztségviselője nevezett. A rendezvény házigazdája a VISCOSA Horgász és Környezetvédő Egyesület gyönyörű, rendezett környezetet teremtett a versenyre, ahol szitáló, majd időnként megeredő eső fogadta a résztvevőket.

A versenyen a tisztségviselők összesen 43 kilogramm halat fogtak, sajnos kilenc csapat haltartója üres maradt. A mérlegelés után a zsákmány visszakerült a vízbe. A verseny nemcsak a halfogásról szólt. Az egyesületi vezetők itt megoszthatták problémáikat egymással és a megyei szövetség vezetőivel. Dinamikusan növekszik Magyarországon a regisztrált horgászok száma, a tavalyi 700 ezerről idén már 800 ezerre gyarapodott a létszám. Közülük mintegy 600 ezer horgász vált ki minden évben állami jegyet és valamilyen területi jegyet, a hivatásos halőrök száma pedig 1200-ra emelkedett.

A horgásztársadalom bővülésében közrejátszik, a kedvező törvényi szabályozás - amely megtiltotta a halászatot -; a tudatos halgazdálkodás, az egyre nagyobb léptékű állami- és szövetségi haltelepítések; és a koronavírus-járvány is, amely összességében jó hatással volt a horgászok számának alakulására - hangzott el a versenyen.

Az első 5 helyezett egyesület míves kupát kapott díjként. A versenyen minden résztvevő csapat ajándékot kapott a megyei szövetség és a VISCOSA Horgász és Környezetvédő Egyesület jóvoltából. A díjakat és elismeréseket Erős Gábor Esztergom és térsége országgyűlési képviselője, Zoltai Dániel a KEMHESZ elnöke és Osvald Zsolt a KEMHESZ ügyvezető elnöke adta át.

Eredmények - 1. Vasas Horgász Egyesület Esztergom, (Csöregi Ferenc, Tercsinecz Milán), 2. Ölbő-tavi Aranyhal Horgász Egyesület Bábolna , (Dr. Lőrik Marcell, Dr. Lőrik Lambert), 3. Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesülete, (Benczik Attila, Horváth József, 4. Táti Horgász és Környezetvédő Egyesület, (Házenbeck Norbert, Drahos Roland), 5. Kassák Klub KSE Komárom, (Szűcs Gábor, Dobai Béla).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában