Kézilabda

2022.04.30. 21:17

Vér is folyt a Tatabánya győztes meccsén: könyökös miatt szabadultak el az indulatok (Fotók)

Kis híján botrányba fulladt a hazaiak Csurgó elleni mérkőzése. Az utolsó fél percben csak a határozott bírói fellépés miatt nem tört ki tömegverekedés. A vendégek játékosa, Krsmancic könyökkel, szándékosan arcon vágta a tatabányai Fotachét, és ekkor elszabadultak az indulatok. A meccset végül simán, nyolc góllal nyerték a Kék Tigrisek.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Negyvenhét másodperc után már 2-0-ra vezettek a vendégek. Erre a közelmúltban aligha volt példa a tatabányai csarnokban. A hazaiak játéka
védekezésben és támadásban egyaránt akadozott. Így a szünetig fej-fej mellett haladt a két együttes. A fordulást követően is a küzdelem dominált a pályán, ám a 40. perc táján, mintegy varázsütésre, feljavult a Bányász védekezése, így a támadásai során is könnyebben szerezte a góljait a Djukics-legénység.

Aztán fél perccel a meccs lefújása előtt, Krsmacic súlyos, szándékos szabálytalankodása Fotachéval elindított egy olyan kiállítás sorozatot, amelynek a végén három csurgói és öt hazai mezőnyjátékos maradt a pályán. A durva fault után kialakult tumultuózus jelenetek miatt percekig állt a mérkőzés, amely aztán a kedélyek lecsillapodását követően már békésen fejeződött be. Mégpedig megérdemelt tatabányai győzelemmel.

Dragan Djukics: - A kéthetes szünet ellenére is sok sérülttel és hiányzóval vártuk ezt a mérkőzést. De még így is, néha kifejezetten jól játszottunk, elsősorban a második játékrészben, és folytattuk a jó sorozatunkat.

Baranyai Norbert: - Jó mérkőzést tudtunk játszani a Tatabányával, különösen az első félidőben. Szünet után, a sérültjeink miatt, már nem tudtuk úgy forgatni a csapatot, ahogy szerettük volna, így kidomborodott a tudásbeli különbség a két gárda között. A meccs végét nagyon sajnálom, mert nem kézilabdapályára való jeleneteknek lehettünk szemtanúi.

Kézilabda NB I., férfi, 22.forduló
Grundfos Tatabánya KC – Csurgói KK 32-24 (14-13)
Tatabánya, multifunkcionális sportcsarnok, 1800 néző, vezette: Sándor L.
Szikszay Cs.
Tatabánya: Bartucz – Hornyák B. 3, Balogh Zs. 4 (1), Juhász Á. 9, Stojnic 2, Zdolik, Sunajko 4. Csere: Wyszomirski (kapus), Fotache, Urban 2, Usal, Ancsin G. 8 (1), Fekete D. Edző: Dragan Djukics.
Csurgó: Füstös – Tóth Á. 5, Gábor M. 4, Rotim 4, Borsos T. 1, Herceg 2, Bazsó. Csere: Konyicsák (kapus), Krsmancic 3 (2), Szeitl 2, Ács P. 2, Vasvári, Kerkovits, Gebhardt 1. Edző: Baranyai Norbert.
Az eredmény alakulása, 4.p.: 1-2, 8.p.: 5-3, 13.p.: 6-7, 25.p.: 13-11, 34.p.: 14-15,
41.p.: 19-15, 50.p.: 26-20, 56.p.: 30-24.
Kiállítások: 8, illetve 12 perc.
Hétméteresek: 4/2, illetve 5/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában