Verseny

2022.04.28. 13:35

A „kínok kínját” élik át a bringások Esztergomban, még az utat is lezárják miattuk

A verseny miatt, időszakos zárásokra kell számítani az érintett útvonalakon.

Kemma.hu

Pillanatfotó a 2019-es Kínok Kínja bicikliversenyről

Forrás: BringaSport

Az Ötpróba Program keretén belül Esztergom városában 18. alkalommal rendezik meg a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság szervezésében indított, Kínok-kínja elnevezésű kerékpáros országúti mezőnyverseny. A verseny rendezője az esztergomi önkormányzat, míg a verseny szervezője az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpáros Egyesület. Május 1-jén Esztergomban a Prímás-szigetről való indulással, két különböző távban tartják a kerékpáros versenyt.

A rendőrség közölte a verseny útvonalát és a verseny miatti lezárásokat is. A verseny rövid távja 9 óra 30 perckor indul, melynek útvonala Esztergom, Rugby Club Hotel - Árok utca – Hősök tere – Terézia út – Dobogókői út – Pilisszentlélek – Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Kölcsey Ferenc út – Bánomi áttörés.

A verseny rövid távja
Forrás: police.hu

A verseny hosszú távja 10 órakor indul, melynek útvonala Esztergom, Rugby Club – Hotel Árok utca – Hősök tere – Terézia út – Petőfi Sándor út – Kölcsey Ferenc út – Bánomi út – Vaskapui út – Visegrádi út  - 11-es számú főút – Pilismarót – Pilisi Park Erdő területe – Két-bükkfa nyereg – Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Kölcsey Ferenc út – Bánomi út. Ezt a távot a mezőny még 2 körben teljesíti.

A verseny hosszú távja
Forrás: police.hu

A verseny célállomása mindkét versenyszámban a Bánomi áttörésen lesz felállítva. A verseny biztosítására az útvonalon időszakos zárások várhatóak. Forgalmirend-változás 9 óra 30 perc és 16 óra közötti időben:

  • A Vaskapui út irányából a Bánomi úton érkező forgalom elterelésre kerül a Basa utca irányába.
  • Az Iskola utca irányából a Basa utcán érkező forgalom elterelésre kerül a Vaskapui út irányába.
  • A Kölcsey Ferenc utca irányából a Bánomi úton érkező forgalom számára egyirányú forgalmi rend lesz érvényben a Vaskapui út irányába.

A verseny ideje alatt a kerékpárosok a KRESZ szabályainak betartása mellett fognak közlekedni, azonban a rendőrség kéri a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek kerékpáros közlekedő társaikra.

Mint a szervezők Facebook-oldalukon írják, idén először megrendezik az I. Kínok Kínja teljesítmény túrát is, amely egy családi kerékpáros túra. Ezen bárki részt vehet, hisz a távokat úgy alakították ki, hogy kisgyerekek is teljesíteni tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában