Siker

2022.03.21. 16:38

Örömkönnyek Norvégiában: Európa-bajnok lett a komáromi sportlövő, Bajos Gitta

A komáromi légpuskás, Bajos Gitta junior Európa-bajnoki címet szerzett a norvégiai Hamarban.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: utanpotlassport.hu

A 19 éves Bajos Gitta 628.2 körrel a másodikként jutott tovább az elődöntőbe, melyben nyolc sportlövőnek jut hely. Innen Bajos a négyes döntőbe jutott, ahol 16 pontig tartó külön aranycsatát vívott a hazaiak kiválóságával, a norvég Pernille Nor-Wollal. A legfontosabb pillanatokban Bajos maradt koncentráltabb, 16-8-as sikerrel szerzett aranyérmet. Kisvárdai István tanítványának ez a második egyéni Eb-érme, 2019-ben Bolognában a felnőttek között érdemelt ki bronzot az 50 méteres fekvő versenyszámban.

– Ezért jöttem! – mondta az utanpotlassport.hu-nak a győztes. –  Most már tényleg azt éreztem, hogy a rengeteg munkának meg kell legyen az eredménye. A nap folyamán nem éreztem túl jól magam, mert megfázva, lázasan versenyeztem. Viccelődtünk is, hogy Bolognában ugyanígy volt. A végén az elérzékenyülésem nemcsak a befektetett időnek és energiának szólt, hanem a családom támogatásának is.

Hétfő délután Bajos Gitta és Csendes Dávid a junior légpuska mixed team számban újabb érmet szerzett, ezúttal ezüstöt. A döntőben az olasz Ceccarello-Sollazzo páros 17-5 arányban bizonyult jobbnak. A felnőttek között újabb komáromi tehetség, Pekler Zalán is versenyzik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában