Kézilabda

2022.03.14. 09:32

Nagyobb is lehetett volna a különbség, de kiütötte a Fradit a Komárom

Rosszul kezdett, de magára talált és győzelmet aratott a csapat.

K. A.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A felsőházi rájátszás első körében nem kezdett jól a Komárom a Fradi fiataljai ellen, mert támadásban ugyan jól teljesített a vendégcsapat, a védekezés nem működött. Miután a védőmunka is összeállt, a kitűnően védő Kubina vezetésével sima győzelmet aratott a KVSE, amely a negyedik helyen áll a felsőházban.

Kézilabda, NB I. B., felsőházi rájátszás, női, 1. forduló
FTC U19–Komárom VSE 28-37 (17-19)
Budapest, 50 néző, vezette: ifj. Bács J., Váltó Á. T.
Komárom: Kubina – Simsik 5/2, Gengeliczky 4, Tarjányi 4, Temes 8, Karalyos 8, Szabó-Kovacsicz 2. Csere: Kiss, Liszkai (kapusok), Kocsis, Orbán 6, Pozsgai, Póczik. Edző: Neukum Tamás.
Hétméteresek: 3/1, illetve 2/2. Kiállítások: 8, illetve 10 perc.

Neukum Tamás: – Nem volt élvezhető mérkőzés, de végül magabiztos győzelmet arattunk. Ha pontosabbak vagyunk, nagyobb is lehetett volna a különbség.

Az alapszakasz utolsó fordulójában a KVSE több alapembere (Halász Máté, Harsányi Gergely, Nagy Ábel) nélkül volt kénytelen felvenni a harcot a Balatonfüred ellen. A mérkőzés elején jól tartotta magát a Komárom, azonban az első félidőben közepén elkövetett hibák és a sok kiállítás megbosszulták magukat és a vendégcsapat elhúzott. A második játékrészben jól játszottak a hazaiak, fokozatosan dolgozták le a hátrányukat, egyenlíteniük azonban nem sikerült. A KVSE az utolsó előtti, 9. helyen zárta az alapszakaszt.

Alapszakasz, férfi, 18. (utolsó) forduló
Komárom VSE–BFKA-Balatonfüred 26-28 (12-17)
Komárom, 120 néző, vezette: Bába S., Horváth P.
Komárom: Eichkern – Mándy, Schneider 2, Oross 2, Kisék B., Farkas B. 5/1, Mizser. Csere: Kisék M. (kapus), Szakács T. 3, Farkas Á. 3, Szakács P., Jaczkó 3, Tárnoki 4, Neukum 4, Hollós. Edző: Nagy Péter. 
Hétméteresek: 1/1, illetve 5/4. Kiállítások: 10, illetve 8 perc. Végleges kiállítás: Schneider (18.).

Nagy Péter: – Összességében jó meccset játszottunk, az első félidő közepének rövidzárlata azonban eldöntötte a mérkőzést. A Balatonfüred jobb csapat annál, hogy ennyi hibát kihasználatlanul hagyjon. A második félidei játékért dicséret illeti a csapatomat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában