Vízilabda

2022.01.04. 23:20

Dicséretes a tatabányai vízműves fiatalok akarata és elszántsága

A Tatabányai Vízmű SE OB I. B-s, tehát másodosztályú férfivízilabda-csapata újoncként hat ponttal, a tizenkettedik helyen zárta a pontvadászat őszi idényét.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Érdekesen alakult a tatabányai OB I. B-s társaság sorsa, hiszen az OB II.-ben ugyan derekasan helytáll, de az elért eredményei alapján nem jutott volna fel a második vonalba. Ehhez az is kellett, hogy az OB I-es TVSE Vízilabda Kft. gárdája visszalépjen a másodosztálybeli indulástól, és ezzel mintegy átadja a szereplés jogát a Tatabányai VSE-nek. Azaz korántsem egy érett, az élvonalat is megjárt együttes indult a 2021–2022-es bajnokságban, hanem gyakorlatilag egy újonc Tatabánya. Ennek fényében értékeltük az őszi szereplést Gebauer Lajossal, az OB I. B-s csapat vezetőedzőjével. 

– Meglehetősen nagy dilemma és sok gondolkodás előzte meg ennek a fiatal tatabányai együttesnek a másodosztályú indulását. Végül a tizenkettedik helyről várhatjuk a tavaszt a 14 csapatos mezőnyben, ami kielégítő, és nagyon bízom benne, hogy a tavaszi folytatásban is tartható – mondta a szakvezető. 

A tatabányai pólócsapat helyzetét a külső körülmények is nehezítették. A betegségek, sérülések, illetve távozások miatt szinte egyetlen találkozóra sem tudott teljes kerettel kiállni a Gebauer-csapat. Rendszeresen három-négy meghatározó játékosát nélkülözve szállt vízbe az újoncgárda. Két meccset azonban így is meg tudott nyerni. 

– A srácok hozzáállása és akarata egyértelműen dicséretet érdemel – emelte ki Gebauer Lajos. – Pedig sokszor a csapatot sem volt egyszerű összerakni. Szerencsére kellő szakmai támogatást kaptam Csányi Róbert kollégámtól. Úgy gondolom, hasonló mentalitással van esélyünk arra, hogy bent maradjunk, mert korántsem kilátástalan a helyzetünk. Bár van újabb távozónk, mivel Vad Levente tanulmányai miatt befejezte a pályafutását. Így tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a január végén kezdődő új idényben. Egyébként tegnap megkezdtük a közös felkészülést, aztán szeretnénk részt venni a hamarosan induló Téli Kupán, mert a sok mérkőzés miatt ez a torna kiváló alkalmat teremt arra, hogy a fiataljaink tovább fejlődjenek. Aztán január 29-én Hódmezővásárhelyen, a minket egyetlen ponttal és helyezéssel megelőző HVSC ellen egy nagyon fontos mérkőzéssel meg is kezdődik a bajnokság „második félideje”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában