lóerők

2021.11.15. 17:30

Videó: éld át a tardosi rallycrossos autójából, hogy száguld egy profi

A tardosi Kailbach Gergely dobogós helyen végzett a Rallycross Bajnokság záró fordulójában a Nyirád Racing Centerben. A pilóta fedélzeti kamerán mutatta be, milyen a rallyzás élménye.

P. J.

Forrás: Kailbach Gergely

November első hetében rendezték meg a magyar ralikrossz-bajnokság záró futamát. A rangos sporteseménynek a Veszprém megyei Nyirád adott otthont. A versenysorozatba három év szünet után „tért vissza” ez a pálya, és ez sok versenyzőt sarkallt arra, hogy elinduljon Nyirádon. Ennek megfelelően csaknem százhúszan jelezték részvételi szándékukat.

Az STC-1600-as kategóriában versenyző, tardosi Kailbach Gergely a képzeletbeli tabella harmadik helyéről várta a bajnoki döntőt. Gergőnek az első hely megszerzésére már nem volt esélye, ám mivel ebben a döntő fordulóban is a dobogóra harmadik fokára autózta fel magát, így végül egy helyet előre tudott lépni a bajnoki értékelésében, és végül ezüstérmet szerzett. Összefoglalva, egy technikai hibáktól és balszerencsés versenyektől sem mentes szezonon van túl a tardosi pilóta, ennek tükrében abszolút elfogadható a második helyezése. De Gergő elmondta, jövőre mindenképpen szeretne újra harcba szállni a bajnoki címért.

A pilóta Youtube-csatornájára fel is töltötte a fülkében készült videót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában