foci

2021.11.13. 09:28

Kőkemény forduló vár a Komáromra és a Tatabányára

A Komárom szombaton fogadja a negyediket, a Tatabánya vasárnap a másodikhoz látogat az NB III. tizenhetedik fordulójában.

Herczeg István

A Tatabánya (kékben) a második helyen álló Credobus Mosonmagyaróvár vendége lesz vasárnap

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Nem lesz egyszerű dolga a csapatainknak a hétvégén. Először szombaton a Komárom az újonc ETO Akadémia csapatát fogadja.

NB III., Nyugati-csoport, 17. forduló

November 13., szombat, 13 óra

Komárom VSE-ETO Akadémia

A győriek csak névben újoncok, hiszen az NB II.-ben szereplő csapat tartalékjai most jutottak fel a megyei első osztályból, de a játékoskeretet NB I.-ben és NB II.-ben megfordult játékosok adják. Nem véletlenül áll a zöld-fehér gárda a tabella negyedik helyén, már kilenc meccset is megnyertek a „fiatalok”, ráadásul az utóbbi hét találkozóból mindössze egyet, a Mosonmagyaróvár ellenit veszítették el, emellett két döntetlen és négy győzelem a mérlegük.

Király József csapatában gyakran vannak visszajátszók, mint például a Dorogról igazolt Kanalos, vagy a korábbi válogatott, a magyar bajnok Lipták Zoltán. Bozsik Péter csapata egy hosszú rossz sorozatot szakított meg október végén, így most két veretlen meccsel készülnek erre a csatára. A pontkülönbség így is jelentős, 12 pont.

Tatabánya – ha lehet – még nehezebb feladat előtt áll, hiszen a második helyen álló Mosonmagyaróvár otthonában szerepel majd Bekő Balázs csapata.

November 14., vasárnap, 13 óra

Credobus Mosonmagyaróvár-Tatabányai SC.

A határ mentiek 38 pontot szereztek eddig, csak három ponttal vannak lemaradva a listavezető BVSC mögött, ráadásul a formájuk is bomba: az utolsó hét meccsüket kivétel nélkül megnyerték, gólt is elvétve kapva. A játékoskeretet több ismert arc színesíti: Boros Gábor a házi gólkirály, ő a Diósgyőr színeiben lépett pályára az NB I.-ben, Debreceni András pedig középhátvédként szerzett már 9 találatot.

Ő több mint száz NB I.-es meccsen van túl, és a válogatottban is bemutatkozhatott. Persze a Tatabánya sincs rossz formában, az utóbbi négy mérkőzést veretlenül vívta meg a Bányász, így nem is véletlen, hogy a tabella ötödik helyén áll, de így is 13 pont a különbség. Eddig a Komárom-Esztergom megyei csapatoknak nem sok sikerélménye volt a Győr-Moson-Sopron megyeiekkel szemben, hiszen a Tatabánya a győriektől, a Komárom az óváriaktól kapott már ki idén.

Fotó: Zantleitner Ingrid

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában