Kézilabda

2021.11.26. 21:39

Ellentétes félidők után bravúros hazai győzelmet mutatott be a Grundfos

A találkozó elején a vendégek domináltak. A Kék Tigrisek azonban megfordították a találkozó menetét: az ötgólos hátrányból ötgólos előny lett.

Petrik József

A találkozó elején a vendégek domináltak. A Kék Tigrisek azonban megfordították a találkozó menetét: az ötgólos hátrányból ötgólos előny lett.

Forrás: beküldött

Az EHF Európa Liga fiaskót követően visszatért a „helyes” útra a Tatabánya, és ötgólos hátrány ledolgozva öt góllal nyert a komlóiak elleni Bányász-rangadón. A találkozó elején a vendégek domináltak, a Kék Tigrisek csak a játékrész derekán kezdtek éledezni.

Az első harminc perc hajrája azonban még egyértelműen a komlóiaké volt. A szünet után mindenki a fordulatra várt. Szerencsére a Djukics-legények nem, hanem el is kezdtek azért tenni, hogy megfordítsák a találkozó menetét.

Ez aztán a negyvenedik-ötvenedik perc tájékán be is következett. Ancsin és Sunajko Stefán 12 gólt szorgoskodtak össze, és innen már nem volt esélye a Kilvinger-csapatnak.

Kézilabda NB I., férfi, 10. forduló

Grundfos Tatabánya KC – Komló 30-25 (12-17)

Földi Imre Sportcsarnok, 600 néző, vezette. Hargitai G., Markó G.

TATABÁNYA: Wyszomirski – Hornyák B. 3, Usal 4, Fotache 1, Urban, Zdolik 3, Molnár B. 2. Csere: Bartucz (kapus), Balogh Zs. 3 (1), Győri M. 2, Sunajko S. 6 (1), Ancsin 6. Edző: Dragan Djukics.

KOMLÓ: Granic – Urban 4, Zobec 4 (1), Melnyikcsuk 4 (1), Grünfelder 1, Vranac 2, Orbán B. 3. Csere: Pásztor (kapus), Sunajko F. 2, Jerkovic 5, Takács B. Edző: Kilvinger Bálint.

Az eredmény alakulás. 7. p.: 1-4. 13. p.: 4-7. 19. p.: 8-10. 24. p.: 11-13. 36. p.: 15-18. 46. p.: 23-22. 52. p.: 25-22. 57. p.: 28-24.

Kiállítások: 12, illetve 8 perc. Hétméteresek: 4/2, illetve 4/2.

Dragan Djukics: – Ha valaki „elfogadja” a komlóiak stílusát, annak nagyon nehéz dolga lesz. Mi így jártunk az első félidőben. De nagyon fontos volt, hogy a bitolai meccs után talpra álltunk. Szünet után igazi karakter mutatott a csapat. A vendégek nagy küzdelemre késztettek minket. Remélem, a szurkolóink is elégedettek voltak a második játékrészben látottakkal.

Kilvinger Bálint: – Jó, férfias csatát láthatott a publikum. Mindkét együttes elismerést érdemel. A mieink azért, mert ekkora erőbedobásra késztették a házigazdákat. Amíg bírtuk erővel, addig úgy játszottunk, ahogyan elterveztük. Az ilyen meccsekből is lehet mit tanulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában