labdarúgás

2021.10.02. 07:42

NB-s foci: a Dorog „otthon” győzne, a Komárom és a Bányász utazik

A Dorog hazai pályán, a Tatabánya és a Komárom idegenben lép pályára a hétvégén.

Kemma.hu

A Dorog hazai pályán, a Tatabánya és a Komárom idegenben lép pályára a hétvégén.

Forrás: 24 Óra

Fotó: D. I.

A hétközi győztes bajnoki után ismét pályára szólítja a kötelesség a dorogiakat, ezúttal „otthon”, vagyis Tatabányán az Ajka együttese lesz az ellenfél. A jelenlegi helyzet szerint ez lesz az utolsó Tatabányán vívott „hazai” mérkőzése a Dorognak, hiszen a következő ilyen esetben már Dorogon léphetnek pályára a piros-feketék.

Labdarúgó NB II., 11. forduló

Dorogi FC – Ajka

Tatabánya, Grosics Gyula Labdarúgó Stadion, vasárnap, 15 óra.

A rivális a középmezőnyben helyezkedik el, idegenbeli mérlegük pedig nem túl fényes. Eddig öt bajnokit játszottak házon kívül, az első négyet egyaránt elveszítették (sorrendben a Vasas, a Kecskemét, a Pécs és a Nyíregyháza, vagyis a baranyaiak kivételével élcsapatok ellen), ám legutóbb a III. Kerületi TVE otthonában már begyűjtötték a három pontot (4-2), bár a hétvégén vereséget szenvedett újra a gárda a Szeged ellen. Ebből jól látszik, hogy bár nem szabad lebecsülni a riválist, Tatabányán illő lenne pontot, pontokat szerezni a piros-feketéknek. Jelenleg hat pont választja el egymástól a két egyesületet a tabellán, de Kis Károly együttese bárkire veszélyes lehet a bajnokságban.

Az Ajka keretében több, korábban az élvonalban is megfordult labdarúgó található, például Heffler Tibor, Görgényi Dávid, Présinger Ádám és a Vasastól kölcsönkapott Murka Benedek, míg Földi Botond személyében egy korábbi dorogi is az Ajkában futballozik, ő a két évvel ezelőtti szezonban erősítette a dorogiakat. A Dorog keretében is van ex-ajkai, hiszen a Soroksár ellen a mezőny legjobbjának bizonyuló Tulipán Ákos a 2014-2015-ös esztendőben az ajkaiak alkalmazásában állt.

NB III., Nyugati-csoport, 10. forduló

Október 3., vasárnap, 15 óra

MOL Fehérvár II.-Tatabányai SC

Október 3., vasárnap, 19 óra

Kaposvári Rákóczi-Komárom VSE

Mindkét NB III.-as csapatunk a tabellán gyengébb pozícióban lévő ellenfél ellen lép pályára a hétvégén, viszont mindkét gárda idegenben lép pályára. Előbb 15 órától a Tatabánya Székesfehérváron vendégeskedik a MOL Fehérvár második csapatánál.

A „kisvidi” a 13. helyen áll, három győzelem, két döntetlen, négy vereség a mérlege, így két ponttal gyűjtött eddig kevesebbet, mint a Bekő-alakulat. Az ellenfél az elmúlt héten diadalmaskodni tudott, csakúgy, mint a Tatabánya, így két jó formában lévő alakulat összecsapását hozza majd ez a derbi. A Fejér megyei klub kezdőcsapatában előfordulhatnak „visszajátszók”, hiszen az előző körben a kezdőcsapatban kapott helyet Ivan Petryak, Armin Hodzic, és a válogatott keretébe meghívót kapó Csoboth Kevin is.

A negyedik helyen álló, hat meccse veretlen Komárom Kaposvárra látogat majd, és 19 órától lép pályára. A Kaposvár két éve még az NB I.-ben szerepelt, de ahogy két esztendő alatt két osztályt ugrott annak idején felfelé, most ugyanazt az utat járja visszafelé, ráadásul az NB III.-ban is kieső helyen tanyázik a somogyi gárda. A mindössze kettő győzelmet felmutató Rákóczi az egyiket a múlt héten szerezte meg a sereghajtó Andráshida ellen (amelyet nemrégiben a Komárom is elvert), emellett a Sopront tudta még legyőzni. Jelenleg hat pont a differencia a két klub között a tabellán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában