u18

2021.09.14. 14:39

Címvédésre készül a kisbéri Szpari

A kisbéri Spartacus SE (Szpari) első női labdarúgócsapata Ujvári-Szennovitz Írisz és Ujvári Ferenc szervezésével idén több korosztályban is versenyez majd.

Raffael Veronika

Bár legutóbbi meccsükön vereséget szenvedtek a lányok, de az újonnan alakult, U18-as csapathoz nagy reményeket fűz az edző

Forrás: 24 Óra

Fotó: Ujvári Ferenc

A Szpari-gárda kezdetben a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóiból állt – mára több csapattal képviseltetik magukat a bajnokságban. Az alacsonyabb korosztályokban a mai napig játszanak a lányok, de az alapítók szerettek volna egy olyan csapatot alakítani, akiket a lánybajnokságra nevezhetnek a csapat színeiben.

– Az első edzéseket a Szpari-pályán tartottuk minden ősszel és tavasszal, télen pedig a Zsivótzky Gyula Sportcsarnokban rúgták a bőrt a lányok. 2018 októberében az első kispályás edzés szintén a Szpari szabadtéri műfüves edzőpályáján zajlott, amely azóta is a hazai mérkőzések helyszíne – emlékezett vissza a kezdetekre Ujvári Ferenc.

Az alapító elmondta: az út nem volt zökkenőmentes, a kezdetekben a csapat rendre az utolsók között szerepelt a tabellán. A lányok nem elégedtek meg ennyivel, egyre többet és nagyobb erőbedobással edzettek, hogy megmutassák, ők jóval többre képesek. A környéken híre ment a Szparinak, és egyre több környező városból jöttek az új igazolások. A közös munka és kitartó felkészülés olyan jól sikerült, hogy a megalakulást követő évben már a tabellán egyre feljebb kerültek a lányok.

Az U15-ös lányok Ujvári Ferenc vezetésével álltak helyt Fehérváron (Fotó: Ujvári Ferenc)

– A kétéves munka gyümölcse az előző szezonban érett meg: a 2020/2021-es nőifutsal-bajnokságon aranyéremmel a nyakukban térhettek haza a lányok Tarjánból. Nagy reményeket fűztünk ehhez a bajnoksághoz, mindennél kitartóbban és koncentráltabban küzdöttek edzésről edzésre. Ennek az időszaknak is meglett az eredménye, hiszen az első fordulóban veretlenül lettünk csoportelsők. Ezután jött a megyei döntő, ahol ellenfeleink a Bakonysárkány, Tata és Komárom voltak. Az első mérkőzést és egyben a legizgalmasabbat is a szomszédos falu csapatával játszottuk, ahol lányaink megint veretlenül léptek fel a dobogó legfelső fokára – megszerezték az egyesület történetének első női bajnoki aranyérmét – idézte fel a társ­alapító. Hozzátette: a bajnokság gólkirálynője Pusztai Barbara Mária lett, aki az elődöntőben 12, míg a döntőben 11 gólt szerzett.

– Nem sokra rá elindíthattuk második lánycsapatunkat is, a fiatalabb korosztályból álló gárda a tavalyi évben kezdte meg az edzéseket szintén Ujvári Ferenc edző vezetésével. Hozzájuk is nagy reményeket fűzünk, bízunk benne, hogy egy–két éven belül ők is hasonló eredményekkel büszkélkedhetnek majd – fűzte hozzá a Kisbér SSE II csapatról.

– A szakág az idei szezonban is két női csapattal indul a bajnokságokban. Újonnan megalakult az U18-as csapat, ezzel új kihívások elé néznek a játékosok és edzőik egyaránt. Az U15 kiöregedett játékosaiból álló alakulat új igazolásokkal készül az új megmérettetésre.

Trénerük biztos abban, hogy ebben a korosztályban is megállják helyüket. Az U15 lánykorosztály szintén új igazolásokkal, és régi biztos játékosaival indul neki a szezonnak. Esélyesek a címvédésre, várhatóan dobogósak lesznek majd a szezon végén. A csapatok fejlődését szem előtt tartva emellett szoros szakmai együttműködést építünk ki a MOL Fehérvár NB I-es női szakágával – tette hozzá Ujvári Ferenc.

A Megyei női U18-as bajnokság első fordulójában a napokban a tavalyi bronzérmes ellen küzdöttek a lányok Kisbéren, a találkozót a vendég Szákszendi SE nyerte 9-2-re. Az edző szerint jó volt látni, ahogy a játékosok helytálltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában