streetball

2021.06.27. 14:27

Oroszlányban csaptak össze egymással az ország legjobb utcai kosárlabdázói (Fotók)

Címkék#kosárlabda

Szombaton Oroszlányban rendezték a Streetball Challenge Hungary idei harmadik állomását, ahol 19 korosztályban összesen 120 mérkőzést játszottak le.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Szombat reggel kosárlabdázókkal telt meg az oroszlányi Szent Borbála tér, hiszen a házigazda Oroszlányi Sport Egylet szervezésében az országos bajnokság harmadik fordulóját rendezték az itt kialakított nyolc (a VIP-csapatok számára, illetve az ügyességi versenyek lebonyolításra felállított játéktérrel együtt kilenc) pályán. Több versenyszámot a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok kistermében tartottak meg. A 29. alkalommal kiírt bajnokság idei szezonja egyébként a budapesti Népligetben kezdődött, Nyíregyházán folytatódott, majd a hétvégén Oroszlányra érkezett, ahol immár tizedik alkalommal tartottak országos fordulót.

A mintegy 70 nevező csapat 19 korosztályban mérte össze a tudását, 10-től 50 éves korig pattogtattak lányok és fiúk, hölgyek és urak. A nagy meleg ellenére rengeteg érdeklődő látogatott ki a rendezvényre, ahol többségében igencsak izgalmas és színvonalas összecsapásokat láthatott a nézőközönség. Különösen a kicsik meccsei hozták lázba a szurkolókat, hiszen sok szülő és hozzátartozó is megtekintette a rendezvényt. Nyolc VIP-csapat (különböző cégek és szervezetek képviselői) versenyen kívül mérkőztek egymással. A nyolc Komárom-Esztergom megyei és budapesti játékvezető összesen 120 mérkőzést vezetett le.

Folyamatosan zajlottak az eredményhirdetések is, ami Oroszlányon egyedi volt, hiszen a többi helyszínnel ellentétben csak itt díjazták a második és harmadik helyezetteket is (a dobogós csapatok játékosai az érmek mellett ajándékcsomagokat vehettek át). Mivel nem minden korosztályban volt meg a két, illetve három nevező, a szervezők végül 19 első, 16 második és 12 harmadik helyezést elérő csapat összesen 180 játékosát díjaztak. Ami az ügyességi versenyeket illeti, a zsákolóbajnokság mellett négy különböző típusú dobóversenyben összesen kilenc játékos vehetett át díjakat. A rendezvény nem csak az utcai kosárlabdáról szólt, zumbabemutató, habparty és a Cirill Táncstúdió növendékeinek fellépése is színesítette a programot.

A bajnokságot egyébként nyolc helyszínen rendezik, az utolsó (egyben a döntő), szeptemberi játéknapon Budapesten, a Hősök terén találkoznak a csapatok, ahol a korcsoportok legjobbjai mérkőznek egymással. A bajnokság a jövő hét végén, Zánkán folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában