Hernádi László

2021.06.08. 07:00

Olyat tettek a horvátok a tatai autóversenyzőért, amit a magyarok nem

A közelmúltban a 22. nemzetközi bajnoki szezonját kezdte meg a kiváló tatai autóversenyző, Hernádi László.

Petrik J.

Forrás: Beküldött

Fotó: Tibor Szabosi

Ez a szezon elég furcsán indul, hiszen egyesület és támogatók híján nem lehet versenyzői licenchez jutni. Mivel Hernádi a horvát szakszövetséggel és a Dubrovnik Racing klubbal is jó kapcsolatot ápol, végül ők dobtak mentőövet a tatai sportolónak, hogy ne maradjon a 2021-es szezonban versenyzési lehetőség nélkül.

– Felkínálták nekünk, hogy újra a Dubrovnik Racing színeiben autózzunk, és az ő egyesületüknek segítsünk a horvát csapatbajnoki cím megszerzésében – emelte ki László. – Ez a gesztus számomra hatalmas örömet okozott és óriási megtiszteltetést jelentett, de egyben ugyanakkora keserűséget is, hiszen itthon, a hazámban nem kapom meg ezt a segítséget és tiszteletet, míg egy idegen országban sokkal inkább segítenek...

Ezek után Hernádi azt hangsúlyozta ki, hogy ennek a helyzetnek ő már csak az örömteli részével foglalkozik, és nagyon várja a horvát bajnokság második futamát Skra­dinben. Idén ebben a sorozatban, valamint a hegyi Közép-Európa-bajnoki sorozatban szándékozik rajthoz állni.

– Az autónk továbbra is a jó öreg Mitsubishi, amit sikerült a szezonra felkészítenünk, és reméljük, hogy továbbra is hű társunk marad. Ezentúl pedig továbbra is a lányaim szlalomos pályafutását egyengetem – fogalmazott a kiváló pilóta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában