labdarúgás

2021.02.09. 13:07

Kiütéses visszatérés a megyei fociban: kitömték a füzitői ifik a szákszendieket

A februárral a megyei foci is kezd visszatérni a régi kerékvágásába. A mögöttünk tudott hétvégén egyelőre az elmaradt mérkőzéseket pótolták.

H. I.

A februárral a megyei foci is kezd visszatérni a régi kerékvágásába. A mögöttünk tudott hétvégén egyelőre az elmaradt mérkőzéseket pótolták.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szombaton az országos NB III.-as utánpótlás-bajnokságban voltak érdekeltek a csapatain: az U19-ben csak a dorogi fiatalok léptek pályára, és 4-1-re le is iskolázták a Pénzügyőr csapatát. Joó Andor vállalta magára mind a négy dorogi találatot, így a dorog kilenc mérkőzés után hibátlan mérleggel áll a harmadik helyen, mivel az előttük álló két csapat többet játszott. Az U17-es bajnokságban nem jött össze a dorogi győzelem, 1-0-ra kikapott a csapat a Pénzügyőr hasonló korú csapatától, ám a megyei sikerről a komáromi fiatalok gondoskodtak, hiszen hátrányból 3-1-es sikert arattak a Csepel felett.

Kitömte a Füzitő a Szákszendet

A megyei utánpótlásban csak egy mérkőzést játszottak, méghozzá a másodosztály U19-es bajnokságának déli csoportjában, ám ez az egy találkozó felért egy egész fordulóval a gólokat tekintve: az Almásfüzitő 15-1-re diadalmaskodott a Szákszend felett, Farkas Zoltán 6, Végh Bence 5 találatot jegyzett.

Vasárnap már két felnőtt mérkőzést is lejátszottak a megyei másodosztályban: a remek formában lévő Süttő nem kegyelmezett a Császárnak, 2-0-ra győzött. Ennél is több gól esett Ászáron, ahová a Piliscsév látogatott. Kiss János mesterhármast szerzett, az Ászár pedig meg sem állt hatig, amire a Piliscsév csak egyszer tudott reagálni, így 6-1 lett a találkozó vége. Ezeket a találkozókat a 15. fordulóból halasztották el, és most pótolták. Ezen a napon egy megye I.-es U19-es mérkőzést is pótoltak, itt a Bakonysárkány 3-0-ás sikert aratott a Vértessomló felett.

Folytatják a pótlásokat

A megyei bajnokságok nagyüzeme még nem indul be, de elhalasztott mérkőzéseket az előttünk álló hétvégén is pótolnak. 13-án, szombaton pályára lép az NB III.-as U19-es bajnokságban a Dorog és a Komárom is, előbbi a BKV Előre, utóbbi a Goldball csapatát fogadja. Ugyanígy tesznek az U17-esek is aznap.

A megyei első osztály U19-es bajnokságában a Vértessomló-Ács mérkőzést fogják pótolni szombaton, míg a másodosztályban két párharc is lesz. A déli csoportban a Szákszend fogadja az Ászárt, az északiban pedig a Felsőgalla a Bajnát. Vasárnap aztán ennél is több mérkőzés lesz, hiszen két megyei első osztályú felnőtt bajnokit is pótolnak majd. A Vértessomló legjobbjai a sereghajtó Környét fogadják majd 10 órától, míg az Esztergom a Nyeregesújfaluval vív dobogós rangadót 14 órától.

A másodosztályban három találkozó is lesz. A Süttő a Piliscsév ellen tarthatja otthon a három pontot a papírforma alapján, míg a Tát a Császár ellen tenné meg ugyanezt. A Kisbér is szeretné győzelemmel kezdeni a 2021-es évet, és erre minden esélye megvan a Kocs ellen. A találkozókat 13, 14, 15 órától kezdik sorrendben.

A harmadosztály déli csoportjában óriási rangadóval kezdődik meg a tavasz, a 13. fordulóból elhalasztott Várgesztes-Dad a bajnoki címről is dönthet. Megyei utánpótlásrangadó is várható Valentin-napon, hiszen az NB III. U19-es bajnokságában a Tatabánya az Esztergomot látja vendégül. A megyei utánpótlást egy mérkőzés képviseli majd, a Kecskéd a Tatát látja vendégül az első osztályú U19-es bajnokságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában