labdarúgás

2021.02.28. 09:09

Folytatnák a jó szériát Dorogon

Az eddigi két győztes és két döntetlen bajnoki meccs után ismét bízik a sikerben a Dorog. A harmadosztály tavaszi küzdelmei is megkezdődnek.

Vá. T.-H. I.

A Dorog (piros-feketében) Békéscsabára látogat

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Tovább folytatni a jó szériát – alighanem ez lehet a jelmondat mostanában a Dorogi FC háza táján. Fenyvesi László együttese ugyanis veretlenül hozta le a 2021-ben eddig lejátszott négy bajnoki meccsét, két győzelem és két döntetlen az idei mérleg (az összképbe csak a Ferencváros elleni kupabúcsú rondít bele némiképp). A Dorog ennek köszönhetően elmozdult a kiesőzónából, jelenleg négy ponttal előzi meg a már vonal alatt lévő, 24 egységgel rendelkező Kazincbarcikát.

A Dorog (piros-feketében) Békéscsabára látogat
Fotó: W. P. / 24 Óra

Ahhoz, hogy ez a jó sorozat folytatódhasson, tudásuk legjavát kell nyújtania a dorogi csapatnak, a rivális ugyanis a középmezőny egyik markáns képviselője. Igaz, figyelemre méltó, hogy hazai környezetben az eddigi 32 pontjukból mindössze tizet tudtak összekaparni!

Labdarúgó NB II., 26. forduló

Békéscsaba 1912 Előre–Dorogi FC

Békéscsaba, vasárnap, 14 óra.

Ebből adódóan idegenben eredményesebbek, ezt pedig az őszi, dorogi mérkőzésen is bizonyították, hiszen 2-0-ra nyertek a Buzánszky-stadionban. Érdekesség, hogy a riválisnál több olyan játékos is futballozik, aki korábban dorogi mezt viselt, Bora György, Kitl Miklós és Paudits Patrik is régi ismerősökkel nézhet farkasszemet vasárnap délután.

A harmadosztály tavaszi küzdelmei is megkezdődnek

A hétvégén kezdetét veszi a harmadosztály tavaszi idénye is. A 9. helyen álló Komárom ellenfele az újonc, 15. helyezett Gárdony lesz. A hazaiak eddig hat ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint Bozsik Péter alakulata, ráadásul az is bizakodásra adhat okot, hogy a KVSE 3-1-re verte ellenfelét augusztusban.

A Tatabánya Pápára látogat a „Lombard-károsultak” mérkőzésén. A 16., kieső helyen álló pápaiak augusztusban 3-1-re nyertek a Grosics-stadionban, így Bekő Balázs 8. helyen álló együttesének van ok a visszavágásra.

NB III., Nyugati csoport, 22. forduló

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Komárom VSE

Agárd, vasárnap, 11 óra.

Pápai Perutz FC – Tatabányai SC

Pápa, vasárnap, 14 óra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában