Támogatás

2020.08.09. 09:40

Nemzetközi szinten is elismerik a tatabányai gyorskorcsolya edzőt

Négy európai szakember, közülük két magyar edző is kiérdemelte a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) támogatását: a gyors­korcsolya ágazatban Moravcsik-Fecskés Orsolya, a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület (TDKE) elnök-edzője, míg a műkorcsolya ágazatban Zenezini Michael részesült edzői ösztöndíjban.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Első alkalommal pályázott, és máris sikerrel járt Moravcsik-Fecskés Orsolya, a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület elnöke és gyorskorcsolya-edzője, akinek munkáját 5000 dollárral (kb. 1,4 millió forint) jutalmazta a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség. – Mind nekem, mind a klub­unknak nagy elismerést jelent ez a támogatás, amelynek elnyeréséhez az összes tatabányai gyorskorcsolyaedző hozzájárult, ez a siker tehát közös munka eredménye – fűzte hozzá a szakember.

– Az összeg egy részéből szakmai továbbképzéseken szeretnék részt venni, de a fő célom edzőként és egykori versenyzőként, hogy az ösztöndíj által a saját csapatom mellett valamennyi hazai nagypályás gyorskorcsolyaedző munkáját segítsem itthon és külföldön is. A támogatás elnyerése mellett azzal is megbízott a nemzetközi szövetség, hogy a jövőben az általuk szervezett nemzetközi edzőtáborokban én vezessem a magyar junior-válogatottat – tudtuk meg a szakembertől, aki hozzátette: a támogatás elnyeréséhez több kritériumnak is meg kellett felelnie.

A friss ösztöndíjas Moravcsik-Fecskés Orsolya a TDKE nyári edzőtáborában (Fotó: Zantleitner Ingrid)

Gyorskorcsolyában szövetségünket a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség a vendég­edzőprogramba is beválasztotta, amelynek keretében az ISU támogatásával egy neves külföldi szakember látogat majd Magyarországra, hogy tapasztalataival segítse az itt folyó munkát. Ennek kapcsán Telegdi Attila gyorskorcsolya-ágazati sportigazgató elmondta: egyeztetést folytatnak az ISU fejlesztési bizottságával és a Városligeti Műjégpályával, hogy a koronavírus-helyzet fényében mikor és kinek a részvételével valósulhat meg hazánkban a program.

És hogy ki a másik díjazott? A Team Magic junior-szinkronkorcsolya-csapat sorra zsebeli be az elismeréseket: míg múlt hónapban a versenyzőket jutalmazta a fejlesztési bizottság, most egyik edzőjüket, a francia származású egykori jégtáncost, Zenezini Michaelt díjazták. A szakember részt vehet a Lyonban rendezendő nemzetközi bírói szemináriumon, amelynek költségeit 1100 svájci frankig (kürülbelül 340 ezer forint) az ISU állja, továbbá hat hónapon át egy neves mentor, Alain Daniel Hostache (Zenezini nevelőedzője) fogja segíteni a munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában