vízilabda

2020.08.14. 08:13

A Fradi pólósainak pozitív Covid-tesztje miatt elhalasztották a Tatabánya mérkőzését is

Négy ferencvárosi játékos pozitív koronavírus-tesztet produkált, ezért elhalasztották a Magyar Kupa hátralévő mérkőzéseit (így a Tatabánya Debrecen elleni találkozóját is) a férfi vízilabda Magyar Kupában.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Tatabányai Vízmű SE mindkét csapatának augusztus 13-a csütörtökön kellett volna medencébe szállnia a Magyar Kupában. A férfiak a Debrecennel játszottak volna a Margitszigeten a 15. helyért, azonban szerdán robbant a bomba: „A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid–19 mintát produkált. A hír jelentőségét mérlegelve azt a fájdalmas, de véleményünk szerint egyetlen helyes döntést hoztuk, hogy a BENU Férfi Magyar Kupa mérkőzéseinek további lebonyolítását elhalasztjuk. A megvásárolt jegyek a terveink szerint a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók. Igyekszünk mihamarabb további tájékoztatást adni” – áll a Magyar Vízilabda Szövetség közleményében.

A Magyar Kupában így elmaradt a két szerda esti elődöntő (Ferencváros–Vasas, OSC–Szolnok), valamint mind a nyolc csütörtöki találkozó.

– A kialakult helyzetre való tekintettel minden játékost, edzőt és sportvezetőt tesztel az országos szövetség, akik részt vettek a Magyar Kupa margitszigeti döntőjében (ahol a korábbi fordulókat követően augusztus 6. óta az összes csapat, így a Ferencváros is játszott – a szerk.), de ennek idejéről és módjáról még nem kaptunk tájékoztatást – tudtuk meg Zantleitner Tamástól, a TVSE férficsapatának vezetőedzőjétől.

Ami a hölgyeket illeti, náluk sem rózsás a helyzet. Bár a TVSE csütörtök este lejátszotta 6. fordulós összecsapását Egerben, a csoport másik mérkőzését, a Szentes–Ferencváros összecsapást elhalasztották.

– A helyzet bizonytalan a Magyar Kupával kapcsolatban, hiszen a Szentes már lemondta a Ferencváros elleni összecsapást, akivel egy hete mi, másfél hete pedig az Eger is megmérkőzött. Nálunk mindenki egészséges, várjuk a fejleményeket az országos szövetség részéről – nyilatkozta Zantleitner Krisztina, a TVSE női csapatának szakvezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában