rögbi

2020.07.06. 06:19

Nem kegyelmeztek az esztergomi rögbis hölgyek, fölényesen nyerték a tornát

Az Esztergomi Vitézek férficsapatához hasonlóan a nők sem irgalmaztak ellenfeleiknek és három nagy különbségű győzelemmel abszolválták a hétvégi bajnoki tornájukat.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

Az Esztergomi Vitézek férficsapata hatalmas fölénnyel, négy nagy különbségű győzelemmel zárta (és természetesen nyerte is) a szombaton, Kecskeméten rendezett hetes rögbibajnokság kvalifikációs tornáját. Másnap a hölgyeken volt a sor, akik a bajnokság 5. fordulójában hazai pályán látták vendégül riválisaikat.

Az esztergomi csapat remekül szerepelt, hiszen három fölényes győzelmet aratva nyerte meg a tornát. A Vitézek a Honfoglalók gárdája ellen kezdett és 71-0-s győzelmével jelezte, hogy igényt tart az első hely megszerzésére. A második összecsapáson az FRC sem járt sokkal jobban, őket 47-0-ra verték az esztergomi lányok, ezzel a sikerrel pedig be is jutottak a döntőbe, ahol a Medvék csapata várt rájuk. Ez a két együttes kiemelkedett a mezőnyből, hiszen a fővárosiak az FRC ellen 57-0-ra, a Honfoglalók ellen pedig 51-0-ra nyertek. Végül a Medvék lett a mezőny egyetlen csapata, amely célt tudott elérni a Vitézek ellen, ám ez legfeljebb csak szépségtapasznak volt jó a 22-5-ös vereség után.

A bajnokságot eldöntő tornát július 11.-én a Budapest Rugby Centerben rendezik (azonos helyen és időben a férfiak hetes fináléjával). Jelenleg a Vitézek és Medvék egyaránt 26 tornaponttal állnak, tehát az utolsó pillanatig kiélezett csata várható közöttük. A hétvégi teljesítmény alapján azonban egyáltalán nem számít esélytelennek Bíró Gábor csapata...

A tornán pályára lépett az Esztergomi Vitézek U16-os csapata is, amely az Együtt Jobb elleni 37-5-ös győzelmet követően az FRC-t 41-21-re verte. A Vitézek U14-es csapata 50-22-re veszített a Velence ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában