Kosárlabda

2020.06.10. 06:13

Továbbra is Krasovec marad az OSE Lions edzője

Sajtótájékoztató keretében emlékeztek meg Oroszlányon az OSE alapításának 30. évfordulójáról, ahol bejelentették a játékoskeretben történt legfrissebb változásokat is.

Kun Attila

Az Oroszlányi Sport Egylet szombaton ünnepelte megalakulásának 30. évfordulóját, ezen alkalmából tartott sajtótájékoztatót pénteken az egyesület. Beck Ferenc elnök mellett Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője és Lazók Zoltán polgármester is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel. A sajtótájékoztató végén Beck Ferenc fontos információkat osztott meg az egyesület felnőtt férfi kosárlabdacsapata, az OSE Lions szakmai munkájával, valamint keretének alakulásával kapcsolatban.

Harmadik oroszlányi szezonját megkezdve a 2020–21-es szezonban is a szlovén mester, Sebastjan Krasovec lesz a csapat vezetőedzője, aki az elmúlt két évben elévülhetetlen érdemeket szerzett a csapat sikeres szereplésében, így most tovább folytathatja a megkezdett munkát. A következő szezontól életbe lépő fiatalszabályra (az első félidőben legalább egy 23 évnél fiatalabb magyarnak végig a pályán kell lennie) is reagált az egyesület, hiszen három fiatal játékos már biztosan a Lionst erősíti a következő szezonban.

Továbbra is az oroszlányiak játékosa marad Anda Dávid, aki a harmadik szezonját kezdi meg a csapatnál. A saját nevelésű Pap Attila az előző szezonban az U20-as csapat húzóembere volt, a jövőben már ő is a felnőttcsapatot erősíti. Új érkező a 2-es poszton bevethető, utánpótlás-válogatott Mucza Tamás, aki Sebastjan Krasovec kérésére érkezik a másodosztályú Veszprémtől. Sebastjan Krasovec harmadik szezonját kezdheti meg az OSE Lions vezetőedzőjeként

Három évtized sikerei után is a közös munka viszi előre az OSE ügyét

Beck Ferenc egyesületi elnök a sajtótájékoztató során mindenkinek köszönetet mondott, aki az elmúlt három évtizedben tett az OSE sikereiért, emellett az oroszlányi kosárlabda-sport újjászületéséről is beszélt az említett időszakban. Megemlítette, hogy a történelem ismétli önmagát, hiszen 1990-ben a bajnokesélyes Oroszlányi Bányász egy szövetségi döntés következtében szűnt meg (a csapat a rájátszásban nem játszhatta le a hazai meccseit Oroszlányon, így visszalépett a bajnokságtól – a szerk.), míg idén a koronavírus-járvány miatt került szinte mindegyik egyesület nehéz helyzetbe.

Hozzátette: bár a jelenlegi körülmények között nagyszabású ünnepséget nem lehet szervezni az évforduló alkalmából, de a Bányásznap idején erre is sort szeretnének keríteni. Czunyiné dr. Bertalan Judit is köszönetet mondott az OSE-családnak és Lazók Zoltán polgármesternek az egyesület támogatásáért, majd visszaemlékezett a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok felépítésének időszakára.

Kiemelte, hogy méltó és szükséges is megemlékezni az elmúlt harminc év sikersorozatáról. Lazók Zoltán emlékeztetett rá, hogy az önkormányzat mindig partner volt az egyesület munkájában, és a jelenlegi komoly megterhelés ellenére bízik benne, hogy ez a továbbiakban is így marad. Mindhárman kiemelték, hogy a közös munka viszi előre az OSE ügyét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában