beruházás

2020.06.15. 17:30

Pumptrack bringapálya épül Esztergomban

A biciklisek nagy örömére egy különleges pálya épül az esztergomi sportcsarnok közelében, az Országos Bringapark Programon belül.

Pöltl Oxi Zoltán

Így néz ki egy a Győrújbaráton megvalósult pumptrack biciklispálya

Forrás: Facebook/Tatanka BikePark Győrújbarát

A gyerekek és fiatalok egy jelentős rétegét érintő extrém sport, a pumptrack biciklizés műfajához adnak új teret Esztergomban. Az Országos Bringapark Program most a királyvárosban is testet ölt, a város a pályázatot megnyerve egy a Prímás-szigeten lévő 2000 négyzetméteres területen építtethet új, 1000 négyzetmétes sportpályát.

A sportcsarnok melletti területre építik meg a pályát (Fotó: Pöltl Zoltán / 24 Óra)

A pályázatnál szempont volt, hogy az önkormányzat 50 százalék önerőt biztosítson a beruházáshoz. A bruttó 50 millió forintos tervezett költséggel megépülő bringapark a városközponthoz közel, a Gőzhajó utcában, a Pézsa Tibor Sportcsarnok szomszédságában kap helyet. Az Országos Bringapark Programnak köszönhetően egy pumptrack típusú biciklizést lehet majd sportként vagy kikapcsolódásként is űzni a Prímás-szigeten kijelölt helyen, melynek környezetében több sportpálya és iskola is található.

A pumptrack műfaj lényege, hogy henger- és különféle görbületeket adó pályákon haladnak a biciklisek, és a különleges útkiképzés által kapó lendület energiáját kihasználva végezhetnek gyakorlatokat.

Így néz ki egy a Győrújbaráton megvalósult pumptrack biciklispálya (Fotó: Facebook/Tatanka BikePark Győrújbarát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában