kosárlabda

2020.06.16. 17:00

Az OSE Lions szerb légiósa a bajnokság legjobbjai között szerepel

Az OSE Lions szerb légiósa Milivoje Bozovic az úgynevezett VAL-átlagok tekintetében az A-csoportos mezőnyben a negyedik legjobbnak bizonyult.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A mérkőzések statisztikáiban találkozhattak a szurkolók a VAL kifejezéssel. Ez egy teljesítményindex, ami minden statisztikai mutatót (dobott pont, dobószázalék, lepattanó, gólpassz, szerzett/eladott labda) figyelembe vesz bizonyos súlyozással, negatív és pozitív előjellel.

Egy játékos komplex, egész meccsen nyújtott teljesítményét szokták ezzel jellemezni. Az OSE játékosai közül Milivoje Bozovic VAL-indexe volt a legmagasabb a kosárlabda-szövetségi honlap alapján (24,2), ezzel egyébként az előkelő negyedik helyen zárt az egész A-csoportos mezőnyben. A rangsor élén a soproni Eric Carter végzett (24,8), megelőzve a paksi Shannon Evanst (24,5), valamint a DEAC kosarasát, Stefan Moodyt (24,3). Ami az OSE további játékosait illeti, 15-ös VAL-átlag fölött még Eric Washington (21,4), Ramo Rizvic (17) és Remy Abell (16,3) produkált.

Ha már Milivoje Bozovic, amint arról a közelmúltban beszámoltunk, az OSE Lions szerb légiósa nem csak a VAL-mutató terén, hanem annak egyik elemében, a lepattanózásban is igencsak jeleskedett. Nem kevesebb, mint 11,3 labdát kapott le meccsenként átlagosan (7,6 védő és 3,7 támadó), ezzel pedig a legjobbnak bizonyult az A-csoportos mezőnyben, kereken egy lepattanóval megelőzve a körmendi Travis Taylort, továbbá a kecskeméti Kemal Karahodzicsot (9,2).

Az OSE-nál egyébként Bozovicon kívül még Bradley Hayes (5,7) és Ramo Rizvic (4,8) alkotott maradandót eme statisztikai mutatóban. Megjegyzendő még, hogy az irányító (és ebből adódóan nem különösebben magas) Eric Washington végzett a házi rangsor negyedik helyén (3,7).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában