csoportkör

2020.02.08. 15:32

Sipos bombagóljával az utolsó pillanatban nyerte meg a Tatabánya az EHF-meccset

Az utolsó fél percben kiegyenlítő La Rioja másodperceken belül megkapta a Tatabánya-választ, így 26-25-re a magyar csapat nyerte az első találkozót.

Kemma.hu/MTI

Forrás: Twitter/Club Balonmano Ciudad de Logroño

Egy igen erős ellenféllel találta magát szembe a Grundfos Tatabánya KC a győri Audi Arénában február 8-án, az EHF-Kupa csoportkörének első fordulójában. A Kék Tigrisek kemény és lendületes meccsen győzték le a spanyol BM Logroño La Rioja-t.

EHF-Kupa csoportkör, 1. forduló, D csoport

Grundfos Tatabánya KC – BM Logroño La Rioja 26-25 (15-11)

Győr, Audi Aréna, 2500 néző

Bartucz László védéseinek köszönhetően az első félidőben remekül kezdtek a házigazdák, majd pontatlanná váltak a lövéseik, ezt azonban nem tudták kihasználni a vendégek. Az EHF Facebook-oldalán közzétett videón jól látszik, hogy kitett magáért Bartucz.

 

Vladan Matics vezetőedző időkérése után ismét hatékonnyá vált a támadójáték, a védekezés is jól működött, csapata egy 4-0-s sorozattal 14-10-re elhúzott, és a szünetben is négy góllal vezetett.

A második felvonást is kimondottan jól kezdte a Tatabánya, ám a 18-13-as vezetését követően jött az „áramszünet”, amit Rudolph Geraldo Hackbarth vezényletével a La Rioja kihasznált, és elkezdett felzárkózni. Az izgalmas, küzdelmes hajrában a magyar együttes sokat hibázott. A vendégek egy percen belül két gólt szereztek, ismét felzárkóztak egy találatra, ezért Matics – 2 perc 20 másodperccel a vége előtt – megint időt kért.

Ezt követően Balogh Zsolt büntetőből volt eredményes, majd a spanyolok egyenlítettek, és már csak öt másodperc volt hátra, amikor egy gyors ellenakció végén Sipos Adrián megszerezte a győztes találatot.

Matics Vladan, a Grundfos Tatabánya KC vezetőedzője szerint látszott, hogy a csapatnak nem volt elég ideje a gyakorlásra, nem mindenki tudta felvenni a ritmust – utalt az új csapattagokra – és sokszor improvizáltak a játékosok. A vezetőedző még hozzátette, hogy a csapat védekezését nagyon jónak ítéli, a támadásokon pedig még dolgozniuk kell.

A mezőny legeredményesebb játékosa Ancsin Gábor volt hat góllal, Vladimir Vranjes ötször, Borzas Uros négyszer talált be. A La Rioja magyar válogatott balátlövője, Ligetvári Patrik négyszer volt eredményes. Ligetvári, ahogy az a spanyol csapat " target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow">Twitter-csatornáján olvasható, örült, hogy itthon játszhatott, bár az eredménnyel nyilván nem volt elégedett.

A D csoportban versenyző Tatabánya ezzel a győzelmével felkerült a csoport első helyére. A Grundfos legközelebb a Füchse Berlinnel csap össze a német csapat otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában