Futás

2020.02.05. 11:30

A misztikus dátum jegyében rendeztek futóversenyt Tatabányán

A tatabányai Puskin Művelődési Ház munkatársainak ötlete alapján futóversenyt rendeztek a misztikus kettes szám jegyében a hétvégén.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Misztikus dátum, zseniális ötlet, óriási érdeklődés. A Bánhidai Puskin Művelődési Ház munkatársai remek ötlettel álltak elő: 2020. 02. 02-án, 14 órakor indították el a Páros futást a sportolást és különleges társaságot igénylők számára.Vankó Éva, a művelődési ház vezetője és Maknicsné Ablonczy Etelka, az intézmény egyik munkatársa fejéből pattant ki a páratlan ötlet. Az egyedi dátumnak, a különleges ötletnek, vagy a tavaszias időjárásnak köszönhetően több százan gyűltek össze a rajtot megelőzően a Puskin előtt.

Nevezni a nagyteremben lehetett, ahol a betérőt egy kedves üzenet várta: Jó, hogy jöttél!, s két mosolygós szmájli. Éppen olyan, mint a résztvevők és szervezők arca volt akkor, amikor kiderült, hogy a legrövidebb távon többször is rajtoltatni szükséges a tömeget.

A nevezők két távot, vagy egyet teljesíthettek – párban.

A kettes szám uralta a programot: 2x2 táv közül választhattak. A 200 métert a Puskin közelében lévő zsákutcában bonyolították le. A 2 kilométer Bánhidán vezetett a közeli utcákon, a 2x2x2 már a Fürdő utcán keresztül az Erőmű-tóig tartott. A legnagyobb táv a 20 kilométer volt, amely már a Kecskédi kerékpárútig és focipályáig, és vissza futtatta az érdeklődőket. Akik pedig támogatói jegyet váltottak a programon, a Mosolygós Gyermekekért Alapítványt tevékenységét segítették.

Mosolyogva, elégedetten vették át a célban a befutóérmeket, amely egy fából készült, gravírozott 2-es szám volt. Zsíros kenyér, és persze tea is várta a megfáradt párosokat ezen a páratlan sportos programon.

Sokan neveztek

A nevezők közül a legtöbben a legrövidebb távon indultak. A 200 méteren 57, a 2 kilométeren 100, a 2x2x2 kilométeres távon 61, és a 20 kilométeren 29 nevező volt. Összesen 247-en kapcsolódtak be a Puskin környékén szervezett misztikus páros futásba. A legidősebb 71 éves volt, s a leghosszabb távot teljesítette. Egy mozgássérült fiú pedig megbirkózott a 8 kilométerrel. A rajszámok tombolák is voltak, s tucatnyi ajándékot osztottak ki a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában