tdke

2019.10.28. 06:59

Saját jég nélkül is jól megy a tatabányai gyorskorcsolyázóknak

Szeptember közepén véget ért a görkorcsolya-versenyszezon, így a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület (TDKE) rövid- és nagypályás gyorskorcsolyázói számára megkezdődött az újabb jeges versenyidény.

K. A.

– A többi csapathoz képest nehezebbek a felkészülési körülményeink. Más csapatok már nyár közepétől készülhetnek a jeges versenyekre, míg a tatabányai jégpálya előreláthatólag csak november közepén fog megnyitni. Az eredményesség érdekében az egész csapatnak alkalmazkodnia kell az aktuális körülményekhez, így nyáron egy hetet a Ferencvárosnál, majd szeptemberben négy napot Szegeden töltöttünk edzőtáborokban fedett jégpályákon, amíg pedig nem nyit a mi pályánk, hetente kétszer Budapestre utazunk edzésre – vázolta az edzésprogramot Morav­csik-Fecskés Orsolya, a TDKE elnöke, illetve egyik edzője.

– Szerencsére szívesen látnak minket minden helyszínen. Ez a gyerekeknek is hasznára válik, mi pedig szakmai tapasztalatokat cserélhetünk. A gyerekek nagyon jó fizikai állapotban vannak a görkorcsolyaszezon után, de a jeges edzések és a gyorskorcsolya technikai hibáinak javítása nélkülözhetetlenek az eredményességhez – árulta el a sportvezető.

A tatabányaiak első nagyobb megmérettetésére egy nemzetközi versenyen, az Alpok-Adria Kupán került sor Zágrábban, ahol Amschl Kíra és Moravcsik Márk lévén egy arany- és egy bronzérmet is sikerült szerezni, de a tatabányai csapat minden tagja egyéni csúcsokkal térhetett haza. A TDKE zágrábi eredményei: junior F fiúk: 3. Moravcsik Márk; junior E lányok: 1. Amschl Kíra, 10. Molnár Réka; junior E fiúk: 7. Pap Csanád, 13. Haltrich Sámuel; junior D lányok: 7. Haltrich Luca, 9. Tóth Hajnalka, 10. Palakovics Fanni. Felkészítők: Keszler Andrea, Moravcsik-Fecskés Orsolya, Lugosi László.

Eközben a tatabányai klub nagypályás gyorskorcsolyázói közül Rigó Nikolett, Talabér Hanna és Vancsó Rebeka a németországi Inzellben készül a junior B válogatott keretedzőjével, Lykovcán Ágotával. A juniorok fő célja a junior-világkupákhoz szükséges szintidők, majd a Youth Olimpic Gamesre való kvalifikáció megszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában