kihívás

2019.10.24. 14:32

80 évesen is teljesítették a Bakonyalja-futóverseny 5 kilométeres távját

A 17. alkalommal megrendezett Bakonyalja-futóversenyen idén is sokan indultak, hogy teljesítsék a különböző távokat.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

Fotó: LoPa Tardos

Immár 17. alkalommal rendezte meg a Sprint Futóklub a Tatabányai Szabadidősport Szövetség segítségével a Bakonyalja-futóversenyt. Az Ászár-Tárkány-Ászár útvonalon félmaratoni, valamint 5 km-es távon álltak rajthoz a versenyzők. 10 éves korig 200 méteren is lehetett indulni, ebben a korosztályban 25 gyermek állt rajthoz.

Az 5 km-es távot 110-en választották. A 21 km-es táv ezúttal a régi útvonalon, Ászárról indulva, Tárkányon áthaladva az ászári célhoz érkezett vissza. A 60 indulót ezúttal az időjárás is a kegyeibe fogadta a sík, de könnyűnek nem mondható terepen. A verseny legidősebb résztvevője a budapesti Kenyér Imre volt, aki a 87. évében jár, és ezúttal az 5 km-es távon indult.

Az ugyancsak budapesti Rich­ter Ferenc 80 évesen minden gond nélkül teljesítette az 5 km-t. A szervezők örömére ezúttal is több felvidéki magyar futó vett részt a rendezvényen. A rövid és hosszú táv korosztályos győztesei kupát, a második és harmadik helyezettek érmet kaptak, de a szervezők sok különdíjat is kiosztottak.

A rendezők köszönetet mondanak Major Lászlóné tárkányi, és Pekár Zsolt ászári polgármesternek, az ászári és tárkányi polgárőröknek, a kisbéri rendőrségnek, Turják Tündének, Békási Imrének, Szabó Gábornak, Szabó Ottónak, valamint minden önkéntes közreműködőnek. Az érintett települések nagyszerűen biztosították a frissítést is az útvonalon.

A megmérettetés különlegessége volt, hogy 28 éve, amióta a Sprint Futóklub versenyeket rendez, először fordult elő, hogy női versenyző érkezett be abszolút elsőnek. Ezúttal 5 km-en Sass Diana, az Esztergomi Futóművek sportolója 44 másodperccel előzte meg a második helyen beérkező férfiversenyzőt.

Eredmények: 5 km, nők: 1. Sass Diana (Esztergom), 2. Petőczné Krétay Edit (Győr), 3. Mayer Gáborné (Budapest); férfiak: 1. Tóth Valentin (Tatabánya), 2. Czibor Csaba (Észak-Komárom), 3. Garai Zoltán (Esztergom); 21 km, nők: 1. Koncz Andrea (Tata), 2. Kecskés Judit (Budapest), 3. Sztancsik Brigitta (Biatorbágy); férfiak: 1. Balom Tamás (Kisbér), 2. Fazekas Gábor (T-BUSZ Sprint Tatabánya), 3. Major Tamás (Kocs).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában