Tata-Kertváros

2019.07.11. 05:53

Történelmi tatai helyszínen ugrathatnak a lovasok

Július 20-án, igazán impozáns, történelmi környezetben rendezik meg a VI. Kertvárosi Díjugrató Lovasversenyt, amelynek fővédnöke Horváthy Lóránt, a terület önkormányzati képviselője lesz, míg szervezőként az épp nemzetközi szintre lépő Tatai és Térségbeli Lovas­élet-fejlesztő Egyesület.

Sz. A.

A pezsgőgyári pályának komoly múltja van egyébként, hála Esterházy Miklós grófnak, aki az 1800-as években lóversenypályát álmodott ide. 1886. szeptember 30-án kezdődött az első verseny, és a pálya a főúri bőkezűség nyomait mutatta. A közönség karavánokban vonult a fellobogózott pályára, amely az Esterházy család és a Magyar Lovaregylet színeiben pompázott.

Az 1. 2. 3. helyeken 3-4000 ember vett részt. Budapest és Bécs között különvonatok érkeztek. Külön kisállomás is készült, ami a mai napig működik. Érdekes belegondolni: a fasorok, amelyek most is ott állnak az egykori pezsgőgyár szomszédságában, már akkor is utat mutattak az ide tartóknak. Ahogy mutatnak most is azoknak, akik július 20-án elindulnak a különleges díjugrató versenyen.

Szeretettel várnak mindenkit

Straubinger Zoltán, a lovasélet-fejlesztő egyesület elnöke kiemelte: az impozáns, történelmi helyszínen nem csupán a régi lovasversenyek hangulatát szeretnék megidézni és életben tartani, hanem élményeket is adni minden ide látogató kertvárosinak és tatainak. A programban szerepel lecsófőző verseny és pezsgőgyári barangolás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában