labdarúgás

2019.07.10. 15:46

Kétgólos előny sem volt elegendő a Dorognak az edzőmeccsen

3–2-es vereséget szenvedett a szombati felkészülési mérkőzésén a Dorogi FC. A szlovákiai STK Fluminense Samorin (Somorja) ellen hazai környezetben megvívott találkozón hamar kétgólos előnyre tett szert a dorogi csapat, ugyanakkor a kitartóan játszó vendégek vert helyzetből felálltak és gyűjtötték be a győzelmet.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A rekkenő hőségben rendezett felkészülési mérkőzést a hazai csapat kezdte jobban, ez pedig csakhamar gólban is megmutatkozott, negyed óra elteltével Girsik Áron révén előnyhöz jutott a Dorogi FC. A 32. percben növelte előnyét Németh Szabolcs gárdája: a középen berobbanó Csillag Dárius estében a vetődő hálóőr mellett juttatta a hálóba a labdát. Ezt követően a dorogiak visszavettek a tempóból és az adódó helyzeteket sem tudták kihasználni.

A visszaesést kíméletlenül megbosszulta a Somorja, hiszen a 38. percben szabadrúgáshoz jutottak, a lövést hárította a védelem, a kipattanó labda azonban Vlado Poncak elé került, aki kíméletlenül a hálóba bombázta azt. Öt perc elteltével egy súlyos védelmi baki miatt az egalizálás is összejött. A középen üresen maradt Pidruchni Artur az ötös sarkáról volt eredményes.

Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra

A fordulást követően a somorjaiak feltüzelve tértek vissza a játéktérre és több ígéretes helyzetük is akadt. Az 58. percben Nemet Tomas végzett el szabadrúgást, a hazai kapus pechére a labda megpattant a védőkön, amely a hálóban kötött ki. A folytatásban ugyan még eljutottak ziccerekig a csapatok, újabb találat azonban már nem született, így végül a Somorja nyerte meg a találkozót.

A Dorogi FC szombaton dél­előtt 10 órától játssza a következő mérkőzését, a Buzánszky Jenő Stadionban a Mosonmagyaróvárt fogadják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában