kosárlanda

2019.07.03. 08:55

A Titánok lett a bajnok, a KVSE két megyében is érmes

A Komárom-Esztergom megyei kosárlabdasport hátországának 2018–19-es szezonját mutatjuk be.

Kun Attila

Illés Máté (labdával) és az OSE Lions újra összecsaphat a miskolci együttessel

Fotó: Karácsony Tamás

Megyénk férfi kosárlabdasportját NB-s szinten mindössze az NB I. B. Piros csoportjában bajnoki címet nyerő, így az élvonalba jutó OSE Lions képviseli, többi csapatunk az öt együttest (Esztergomi KE, KVSE Kémények, Oroszlányi SE Spartans, Tatabányai Titánok, Tatai SE) számláló megyei bajnokságban szerepel.

Itt a mögöttünk hagyott szezonban a Tatabányai Titánok szerezte meg a bajnoki címet a komáromiak döntőbeli legyőzésével (68-63), míg a harmadik helyen az oroszlányi csapat zárt. Az alacsony csapat- és mérkőzésszám miatt a KVSE Kémények és a Tatai SE a Pest, míg a Tatabányai Titánok a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban is részt vett. Utóbbi mezőnyben szerepelt a bábolnai illetőségű Tetra Basket együttese is.

Ami a Pest megyei küzdelmeket illeti, a 11 csapatot számláló „A” csoportban a címvédő KVSE végül a 3. helyet szerezte meg, míg a Tata 7. lett. Győr-Moson-Sopron megyében mindkét Komárom-Esztergom megyei induló a Győri csoportban kapott helyet, ahol 11 együttes vágott neki a küzdelmeknek. A Tetra Basket a 4., megyénk bajnoka, a Tatabányai Titánok pedig az 5. helyen zárt a rájátszást követően.

Ami az utánpótlást illeti, ön­álló megyei bajnokság jelenleg csak az U11-es és az U14-es korosztály számára létezik, amelyekben lányok és fiúk még együtt játszanak. Az U11-eseknél az egyesületi csapatok mellett a velük kapcsolatban lévő és a „Dobd a kosárba” utánpótlásprogramban részt vevő iskolák állítottak ki együtteseket, míg az U14-eseknél már egyesületi csapatok küzdöttek egymással.

A más korosztályokban játszók a Pest megyei bajnokságban indultak, ahol a legnagyobb sikert az U16-osoknál bajnoki címet szerző Tatabányai Titánok fiúcsapata érte el. Az OSE Lions U20-as együttese a 9. helyen végzett az NB I. B. Piros csoportjában.

– Az alacsony csapatlétszám ellenére színvonalas meccsek zajlottak, emellett az is örömteli, hogy az utánpótlásbázis egyre inkább bővül – adott rövid értékelést az előző szezonról Gurszky Géza, a megyei szövetség elnökségi tagja, egyben ügyvezetője.

Hatodik hely

Megyénk két NB-s női csapatának (Tatabányai KC, Tatai SE) szezonértékelőjét a korábbiakban már olvashatták. Rajtuk kívül még egy női csapata van a megyének, mégpedig az OSE Oroszlányok. Az oroszlányi csapat az előző szezonban is a Pest megyei bajnokságban indult, ahol két éve harmadik, tavaly pedig második lett. Ebben a szezonban kevésbé ment a csapatnak, amely végül a 6. helyet szerezte meg a 12 csapatot számláló mezőnyben. A bajnokság szorosságára jellemző volt egyébként, hogy az oroszlányiak mindössze egy győzelemmel maradtak le a rájátszásról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában