rúgják a bőrt

2019.07.19. 11:34

A szomódi utánpótlás-Messik nyáron sem hanyagolják a focit

Ha nem a focipályán, akkor egymásnál az udvarban vagy a gépen űzik a focit a szomódi srácok, akik már nagyon várják a következő szezont.

Krupánszki Máté

Ha nem a focipályán, akkor egymásnál az udvarban vagy videojátékon űzik a szomódi srácok a focit, akik már nagyon várják a következő szezont.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Krupánszki Máté

Bár a szezonnak vége, a focipálya így sem marad gazdátlan Szomódon. Mindenki a jól megérdemelt pihenését tölti, de a szomódi utánpótlás apraja-nagyja ekkor sem hanyagolja kedvenc tevékenységét és örömmel látogatják nap mint nap a focipályát. Nyári focis élményeikről mesélt nekünk az U7, U9, U11 és U14-es korosztály képviseletében Prokay Soma, Németh Gergely, Ketler Máté, Schneider Ákos, Schneider Áron és Németh Milán.

Meccsek és edzések nincsenek, azonban a fiúk nem teszik a szekrény tetejére a lasztit. Szabadidejük nagy részét így is a közös foci és baráti szórakozás teszi ki. Ebben a Szomódi Sport Egyesület is partner, amely immáron negyedik éve szervezett focitábort az utánpótlás csemetéi számára.

A táborban az edzések, vetélkedők, csocsóbajnokság mellett legnagyobb élményt Dragóner Attila legendás Fradi-játékos látogatása jelentette, aki karrierjének indulásáról mesélt és autogrammal is megajándékozta a srácokat. Kirándulásból sem volt hiány. Az edzők tanítványaikkal bepillanthattak a Győri ETO akadémiájának munkájába is.

Igaz, a körülmények Szomódon szerényebbek, azonban a srácokat ez nem zavarja, ahogyan a nagy meleg sem: legszívesebben Messi bőrébe bújva gyakorolják a cseleket. Hőn áhított céljuk mi más is lehetne: profi labdarúgóvá válni és helyet kapni a Barcelona csapatában. Noha erre még várni kell, a tévében szeretettel követik a nagy bajnokságok rangadóit. Ha a valóságban éppen nem, akkor a FIFA videojáték virtuális világában vívnak nagy csatákat és irányítják kedvenc csapatukat és játékosaikat.

Még sok idő van hátra a nyárból és a következő szezon kezdésig, de mi sem mutatja jobban elhivatottságukat, hogy elmondásuk szerint a nyaralások kihagyhatatlan kelléke a labda, hiszen gyakorolni és a bőrt rúgni bárhol lehet, pláne, ha apa vagy a tesó szintén focirajongó.

Az U14-es fiúk legnagyobb célja az új szezonban megelőzni a rivális Baj KSE csapatát, míg a kisebbek a Bozsik-program keretében törekednek majd minél több tornán jó eredményt elérni és megnyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában