szakértelem

2019.06.15. 15:00

A japán röplabdamestertől Tatán is elleshetik, hogy kell fejjel pattogtatni a labdát

Országjáró körútján Dágot és Tatát is útba ejti a japán és a tunéziai röplabda csapat korábbi edzője. A mestertől több trükköt is elleshetnek a sportolók.

W. P.

A mestertől több trükköt is elleshetnek a sportolók.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) felkérésére Magyarországon tart edzői továbbképzést Atsushi Andre Katoh, a japán és tunéziai nemzeti csapatok korábbi mestere. A tréner a hétvégén Tatán osztja meg gondolatait az edzőkkel, ugyanakkor már június 12-én szerdán hazánkba érkezett, hogy több klub szakmai munkájába is betekintést nyerjen.

Békéscsabán és a budapesti MTK-nál tett látogatása alkalmával is érdeklődve hallgatták a fiatalok a korábbi szövetségi kapitány tanácsait, amelyeket megfogadva sikeresebb sportoló válhat belőlük. A hatvanadik születésnapját januárban betöltött Katoh június 14-én pénteken Dágra érkezett, ahol az Oszuska Miklós Sportcsarnokban tartott edzést a helyi gyermekeknek.

– Soha ne adjátok fel! – mondta a fiataloknak újdonsült trénerük, aki különleges feladatokkal is készült számukra. 10-12 óra között az U11-U13-as korosztály képviselői többek között azt is kipróbálhatták, hogy el tudnak-e kapni öt röplabdát, amelyet meg is kellett tartaniuk a kezükben. Az edző később pattogtatásra helyezte a hangsúlyt: megmutatta, hogy nem csak tenyérrel, hanem alkarral, könyökkel, lábbal, de még fejjel is sikerülhet a mutatvány. Az ebéd után pedig az U15-U17-es csapatok tagjai a nyitásfogadást gyakorolták a mesterrel. A résztvevő fiatalok rendkívüli módon élvezték a tartalmakkal teli napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában