labdarúgás

2019.06.09. 07:00

A szezon egyik legfontosabb meccse vár Bicskén a Tatabányára

Külön vendégszektor várja a Tatabánya-drukkereket Bicskén, az NB III.-as osztályozó első meccsén június 9-én.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Tatabánya a szezon legfontosabb párharcának első mérkőzését játssza majd vasárnap, amikor is a harmad­osztályú tagságért vívott osztályozón Fejér megye bajnokához, a Bicskéhez látogat. P. Nagy László, a csapat vezetőedzője elmondta, hogy az egész szezonban erre a két összecsapásra készültek, bár jobban örültek volna, ha azon szerencsés csapatok között szerepelnek, amelyeknek nem kell osztályozót játszania.

A két csapat hagyományosan jó kapcsolatot ápol egymással, gyakran szoktak felkészülési mérkőzéseket játszani, így nem lesz ismeretlen egymásnak a két csapat. Az oda-visszavágós párharc első találkozója Bicskén lesz, méghozzá vasárnap 17.30 órától. A házi gólkirályuk az a Móri Tamás, akit jól ismernek a tatabányai szurkolók is. Összesen 27 találatot szerzett a bajnokságban. Vezetőedzőjük az a Dragan Vukmir, aki több mint egy évtizedet futballozott az NB I.-ben, többek között a Ferencváros és az MTK játékosaként.

Ahogy a 2060.blog.hu írja, a Tatabánya és a Bicske rendszeresen találkozik a felkészülési időszakokban. 2016 nyarán Tatabányán 2-2, 2017 januárjában 3-3 lett az eredmény, majd augusztusban 2-1-es Bányász-siker született. 2018 júliusában Bicskén diadalmaskodtak a vendégek 3-1-re, viszont idén februárban az emlékezetes DAC-túra napján 1-0-ra nyert a Bicske.

Az oldal kitért arra is, hogy a vendégszurkolóknak megnyitják az Akácfa utcai vendégszektor bejáratot (ez a sporttelep déli oldalán futó út), ahol egy 123 fős ülőhelyes lelátó és korlátlan számú állóhely várja őket, vendégszurkoló csak itt léphet be, míg a hazaiak a Kerecsendi Kiss Márton utcai főbejáraton keresztül közelíthetik meg helyeiket. A vendégbejáratnál külön biztonsági szolgálat, jegypénztár, sört, üdítőket, fröccsöt és rágcsálnivalókat kínáló kihelyezett büfé és mobilvécék is lesznek.

Parkolni korlátozott számban a vendégbejárat mellett, a kerítésre merőlegesen a járdára felhajtva lehet, majd ennek beteltét követően az Akácfa utcai úttest szélén engedélyezett a parkolás. Szükség esetén a helyszínen rendőrök segítik mindezt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában