kézilabda

2019.06.15. 14:47

A Kodály-iskola szupercsapata nyerte a Diákolimpiát

A tatabányai fiatalok hibátlan mérleggel, több különdíjat bezsebelve végeztek az élen a III. korcsoportos fiú Kézilabda Diákolimpia Országos döntőjén.

K. A.

A Kodály csapata

Forrás: beküldött

A közelmúltban Békéscsabán rendezték meg a III. korcsoportos fiú Kézilabda Diákolimpia Országos döntőjét, amelyen nyolc csapat vett részt. Megyénket a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola képviselte a rendezvényen, rajta kívül Balmazújváros, Budapest, Gyöngyössolymos, Algyő, Mezőszilas és Nagykanizsa egy-egy intézményének csapata jutott el a döntőig. A tatabányai fiúk utóbbi három település csapatával kerültek egy csoportba.

A győztesek

Az aranyérmes Kodály-csapat névsora: Batta Gergő Márk, Buchholz Martin, Csorba Márk Attila, Edwards Benjamin Glenn, Egri Szilárd, Kacsó Csongor, Mészáros Barnabás, Pongrácz Dominik, Pongrácz Máté, Sipos Botond, Széplaki Norbert, Tóth Zsombor Péter, Vadászy Kristóf, Veréb Dávid. Edzők: Horváth Árpád, Jaczkó László. A „Diákolimpia Legjobb Kapusa” díjat Tóth Zsombor Péter, a „Legjobb Testnevelő-felkészítő” díjat pedig Horváth Árpád tanár úr kapta meg.

Az első csoportmeccsen a Mezőszilas várt a kodályosokra, akiket 10-10-es félidő után 23-16-ra vertek. A második, Nagykanizsa elleni összecsapás még ennyi izgalmat sem hozott, a tatabányaiak 18-10-es félidei vezetés után 32-20-ra nyertek. A harmadik összecsapáson az Algyő sem jelentett akadályt, a Kodály-iskola csapata 14-8-as félidő után 30-19-re nyert. A tatabányaiak így megnyerték csoportjukat, az elődöntőben pedig a Balmazújváros volt az ellenfelük. A Kodályt tavaly Kecskeméten éppen a Balmazújváros ütötte el a döntőbe jutástól, így volt miért törleszteni a riválisnak. A félidőig a Tatabánya remek játékkal 10-5-ös előnyre tett szert. A második félidő elején 6 percig folyamatosan emberhátrányban kellett küzdenie a Kodálynak, így 15-15-nél a Balmazújváros egyenlíteni tudott. Az idegek harcát azonban a Kodály kézisei bírták jobban, és végül 16-15-re nyertek.

A fináléban újra a csoportkörben már legyőzött Mezőszilas volt az ellenfél. Az első félidő végén a rivális vezetett 11-10-re, de a második játékrészben a komoly játékvezetői ellenszélben lévő tatabányaiak fordítottak és végül 23-20-ra győztek.

A Kodály csapata (Fotó: beküldött)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában