kosárlabda

2019.05.29. 18:55

A Tatai SE női kosárlabdacsapata a tizedik helyen zárta a szezont

A Tatai SE hét győzelemmel és tizenhét vereséggel a tizedik helyen zárta a szezont a női kosárlabda amatőr NB I. Zöld csoportjában. Szabó Judit vezetőedző lapunknak elmondta: a közel sem optimális edzéslehetőségek meghatározták a mögöttünk hagyott bajnokságot.

Várvizi Tamás

Nem kezdték jól a szezont a Tatai SE, első három mérkőzésükön egyaránt kikaptak, az első győzelem a negyedik játéknapon jött el, a Szombathelyi Egyetem felülmúlásával. A legsikeresebb időszak a december második és a január első fele volt, amikor zsinórban négy bajnokit nyert meg a TSE. Ezt követően már csak kétszer örülhettek győzelemnek a tataiak, így a tizenhárom csapatos mezőnyben a tizedikként végeztek.

Alakulhatott volna jobban is a szezon, ha az edzéslehetőségek optimálisabbak – szögezte le lapunknak a TSE vezetőedzője, majd elmondta: változó időpontokban kaptak termet tréningekre, ezeken pedig sok esetben nem is tudtak teljes létszámban megjelenni a játékosok. Mindez persze alaposan rányomta a bélyegét a technikai és a taktikai felkészülésre.

A tréner ettől függetlenül néhány mérkőzésre szívesen emlékezik vissza. Ezek közül – paradox módon – a szezonzáró, Baja elleni vereség kívánkozik az élre. Különböző okok miatt sajnos eléggé tartalékosan álltunk fel, ám akik pályára léptek, azok egymásért küzdöttek, a csapatjáték remekül működött – indokolt Szabó Judit. Az edző negatívumként a ZTE II. elleni hazai vereséget említette, ahol épp az össz­hang nem működött megfelelően.

Kérdésünkre, miszerint kikkel lehetett elégedett, a szakember a Kiss Judit–Gusztafik Lilla–Orsós-Bogdán Lívia–Kuller Violetta alkotta magot említette, akik húzták a csapatot. Problémák azonban a keretet illetően is akadtak.

Heizer Andrea betegség miatt kiesett, és a másik center, Farkas Renáta is megsérült. Emellett a három győrit, Gyöngyössy Esztert, Szűts Boglárkát és Chroméj Hajnalkát nehéz volt beilleszteni a kevés edzéslehetőség miatt – sorolta Szabó Judit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában