teremfoci

2019.03.03. 17:49

Veretlenül hódították el a serleget Dobó gimnazistái

A Dobó Katalin Gimnázium sikeresen szerepelt a X. Csabai Lajos Középiskolai Bajnokságon, és hazavihették a kupát.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A Dobó Katalin Gimnázium csapatának győzelmével zárult a tizedik alkalommal megrendezett Csabai Lajos Középiskolai Bajnokság. A Pézsa Tibor Sportcsarnokban az esztergomi alakulatok mellett a dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium is képviseltette magát.

Az „A” jelű csoportban a Bottyán mindkét ellenfelét legyőzte: a Géza Fejedelmet 2:0-ra, míg a Balassát 1:0-ra múlták felül. A Balassa a Géza Fejedelmet 2:1-es sikerrel második helyre futott be.

A másik csoportban szorosabb párharcokat vívtak a csapatok. A Dorog izgalmas mérkőzésen 2:1-t játszott a Frankával, majd egygólos vereséget szenvedett a későbbi győztes Dobótól. Az utolsó csoportmeccsen nem bírtak egymással a felek, 1:1-re végződött a találkozó.

Az 5-6. helyekért vívott mérkőzésen a rendes játékidő után büntetőrúgással a Franka szerezte meg az ötödik helyet. A keresztbejátszás során a Bottyán 3:0-al intézte el a Dorogot, ezzel pedig magabiztosan jutottak a döntőbe. A másik ágon a Dobó a Balassa elleni 3:1-val biztosította a helyét a fináléban.

A bronzérmet hatalmas csatában a Dorog csapata szerezte meg, míg a döntőben 2:1-re a Dobó együttese győzedelmeskedett. A torna legjobb kapusa Merész Bálint (Bottyán) lett, míg a legjobb játékosnak járó trófeát Klátyik Balázs (Dobó) érdemelte ki. Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező példaként állította a fiataloknak Csabai Lajos életútját.

Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában