meccsek

2019.02.18. 07:53

Vízilabda: Plusz négy a fiúknál, mínusz négy a lányoknál

A férficsapat győzött a Vasas ellen az élvonalbeli pólópbajnokság hétvégi fordulójában, ezzel megelőzte riválisát a tabellán. A lányok kikaptak Egerben.

K. A./P. J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A férficsapat győzött a Vasas ellen az élvonalbeli pólópbajnokság hétvégi fordulójában, ezzel megelőzte riválisát a tabellán. A lányok kikaptak Egerben.

A TVSE azt a Vasast látta vendégül, amelynél 15 (!) év után váltottak edzőt hét közben, Földi László helyett immár Bóbis Máté irányította a csapatot Tatabányán. A hazai csapat kezdett jobban, Kalanovics góljainak, valamint a kapuban az egész mérkőzésen remeklő Barabás védéseinek köszönhetően már a félidőre háromgólos előnyt szerzett. A harmadik negyedben a TVSE eldöntötte a meccset, így már az is belefért, hogy a vendégcsapat 17 percnyi gólcsend után az utolsó perceb kétszer is betaláljon.

Zantleitner Tamás: – Az elejétől kezdve jól működött a játékunk, különösen az emberhátrányos védekezésünk volt kiváló. A jó védekezés és a kapusteljesítmény jelentette a győzelem alapját.

Bóbis Máté: – Ilyen emberelőnyös gólmutatóval semmilyen vízilabdameccset nem lehet megnyerni. Gratulálok a Tatabányának.

Vízilabda, OB I., férfi, 13. forduló

Tatabányai VSE–Vasas 10-6 (4-2, 3-2, 2-0, 1-2)

Tatabánya, Buborék, 100 néző, vezette: Tóth I., Tóth S.

Tatabánya: Barabás – Kolozsi, Fazekas, Márkus, Keresztúri 1, Kalanovics 3, Máthé 1. Csere: Korbán 2, Katonás, Kuncz, Hoppál 1, Szentesi 2. Edző: Zantleitner Tamás.

Gól – emberelőnyből: 11/3, illetve 14/1.

Gól ötméteresből: 1/0, illetve 0.

Kipontozódott: Kuncz, illetve Hőna, Major.

Jól kezdett a Tatabánya női csapata is, amely fizikálisan és úszásban is felvette a versenyt a házigazdák pólósaival. Ennek ellenére a kellő bátorság a helyzetek lövéssel történő befejezésére hibádzott. Gyakran a jobbnál is jobb lehetőséget keresték a vendégek, így többnyire a legvégén rossz döntéseket hoztak. Emellett túl sok „jó kislány” játszott a Zantleitner-csapatban, ami megmutatkozott a végeredményben is.

Zantleitner Krisztina: – Szorosabb is lehetett volna, ha jobban mernek vállalkozni játékosaim. A Szeged ellen bátrabban kell az akciókat befejezniük a lányoknak, mert más nem oldja meg helyettük.

Vízilabda OB I., női, 15. forduló

Eger–RB Tatabánya 8-4 (1-1, 3-1, 3-2, 1-0)

Eger, Bitskey-uszoda, 120 néző, vezette: Vogel G., Marnitz M.

Tatabánya: Zirighné Sós I. – Zantleitner N., Jenei, Bicskei 1, Tátrai 1, Szedlakova, Keresztes 1. Csere: Kolarova, Petik 1, Balogh E., Pintér, Dobos. Edző: Zantleitner Krisztina.

Gól – emberelőnyből: 7/2, illetve 8/1.

Gól – ötméteresből: 4/4, illetve 2/2.

Kipontozódott: Katona Zs., Szilágyi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában