építkezés

2019.02.07. 06:46

Majd' egymilliárdból kap tornacsarnokot az Árpád Gimnázium

A tornacsarnok építése szervesen kapcsolódik az Árpád Gimnázium teljes körű felújításához.

Kemma.hu

A tornacsarnok építése szervesen kapcsolódik az Árpád Gimnázium teljes körű felújításához.

Forrás: Facebook

Megkezdődött az Árpád Gimnázium tornacsarnokának építése. Schmidt Csaba polgármester a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a 900 millió forintos beruházás mintegy kétharmadát a társasági adóból befolyt összeg fedezi, a fennmaradó részt önkormányzatunk és a Tatabányai Sport Club állja. A tornacsarnok építése szervesen kapcsolódik az Árpád Gimnázium teljes körű felújításához. Az 1500 négyzetméteres létesítmény befejezése őszre várható.

Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club elnöke a Kisalföldnek elmondta, hogy Tatabánya városa 292 millió forinttal támogatja a sportlétesítmény építését, a TSC 53 millió forintot tesz a projektbe, a fennmaradó 620 millió forint pedig társasági adóból (TAO) folyik be a fejlesztésbe.

A legmodernebb speciális borítással ellátott csarnokot délelőtt a gimnazisták használhatják, délután pedig az utánpótlás-nevelésben tölthet be szerepet. A létesítmény alkalmas lesz edzőmérkőzések és kisebb tornák megrendezésére.

A tornacsarnok látványterve (Fotó: Facebook)

Az építkezés miatt szeptemberig lezárták a Stúdium téri parkolókat is az Árpád Gimnázium mögött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában